van der Horst

Fuji: Schrijft Bertrand Baguette geschiedenis in Super GT?

Keihin Real Racing - Honda NSX GT500
Keihin Real Racing - Honda NSX GT500
Dit weekend zijn alle ogen van de Japanse motorsportliefhebbers gericht op de Fuji Speedway, waar men zich opmaakt voor de finale van de Super GT. Er is echter ook een Belgische connectie, want Bertrand Baguette leidt de tussenstand. Als de man uit Verviers kampioen wordt dit weekend, zal hij de eerste Belg zijn die hierin slaagt - al zal het beslist geen gemakkelijke klus worden.
Bertrand Baguette en Koudai Tsukakoshi (r.)
Bertrand Baguette en Koudai Tsukakoshi (r.)
Voor het tweede jaar vormt Baguette een team met Koudai Tsukakoshi bij Keihin Real Racing en het leverde dit seizoen goede resultaten op met twee overwinningen in Fuji - tijdens het tweede van vier bezoeken - en Motegi. Toch gaat het duo alles uit de kast moeten halen dit weekend gezien er mathematisch nog 10 wagens kans maken op de titel, waarbij het verschil tussen de top zes slechts vijf punten bedraagt. De dichtste en voornaamste uitdager is Ryo Hirakawa. De Japanse Toyota-piloot staat op gelijke hoogte qua aantal punten, al zal deze het wel moeten doen zonder vaste teamgenoot Nick Cassidy, die verstek moet geven vanwege verplichtingen in de Formule E.

De vraag is echter hoe Baguette en Tsukakoshi voor de dag komen nu de succesballast geschrapt wordt. Elke meeting kregen de wagens 2 kg toegevoegd per punt dat zij behaalden, maar die ballast vervalt tijdens de finale. De Honda NSX GT500 zag af bij de openingsmanche tegenover de Toyota GR Supra GT500, die de volledige top vijf bekleedde in de openingsmanche in Fuji. Hoewel Baguette en Tsukakoshi toen moesten opgeven, lieten zij (zoals het hele seizoen) de beste indruk na in het Honda-kamp. Geen twijfel dus dat er alles op alles gezet wordt in de jacht op de titel zondagochtend. U kan de race live volgen via de link hieronder, al zal u wel zeer vroeg moeten opstaan gezien de start om 5 uur Belgische tijd gegeven wordt.
 

Foto's: Super GT

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Super GT op woensdag 25 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons