van der Horst

Dutch Fun Festival: Hoe de VW Fun Cup Loris Hezemans doet terugdenken aan zijn karttijd

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Vandaag vindt op het TT Circuit van Assen het slotakkoord van de VW Fun Cup powered by Hankook plaats. Dat de VW Fun Cup regelmatig een vedette uit de autosport mag ontvangen is geen geheim. Tijdens het Franco Fun festival dit voorjaar bijvoorbeeld, toen zakte Yann Erlacher nog af naar de Ardense bossen, en dit weekend zien we Loris Hezemans aan de start op de 'Cathedral of Speed'.
Mike Hezemans
Mike Hezemans
En zo kon Kronos, de organisatie van de VW Fun Cup, ook voor het slotevent rekenen op een extra kampioen, want Hezemans behaalde in Zolder nog de titel in de Nascar Whelen Euroseries. Vooraleer hij zijn seizoen afsluit met de Nascar-finale op de Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico, nam de Nederlander nog plaats in een Kever van Comtoyou Racing. 

Voor Hezemans was het een eerste kennismaking met de VW Fun Cup. "Zaterdag maakte ik mijn eerste meters maar dat beviel meteen prima! Het is van 2016 geleden dat ik nog in Assen racete maar de wagen is compleet nieuw voor mij. Een tijdje geleden kwam ik met Comtoyou in contact omdat ze nog een piloot zochten voor dit weekend en uiteraard ging ik graag op die uitnodiging in."

Op onze vraag of Hezemans de Kever gelijkaardig vindt aan zijn Nascar-bolide heeft hij een duidelijk antwoord klaar. "Het is inderdaad ook een auto zonder hulpmiddelen, vrij simpel zonder snufjes en gadgets. Erg leuk om mee te rijden! Het doet me denken aan mijn tijd in de kartsport. Hard gaan, pushen, maar foutjes die ook gelijk worden afgestraft. En ben je het momentum kwijt, dan verlies je uiteraard ook een pak tijd."

Hoewel onze babbel nog maar goed voorbij halfweg wedstrijd was, hoopt hij om ook volgend jaar misschien nog eens een wedstrijdje in de VW Fun Cup mee te pikken! 

Foto: Stéphane Azemard/NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dutch Fun Festival.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons