van der Horst

Gamma Racing Day: Bert Longin gaat voor winst in Assen

Bert Longin - FordStore Feyaerts
Bert Longin - FordStore Feyaerts
De meeting voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium in Zandvoort was geen makkelijke opdracht voor de rijders van FordStore Feyaerts. Toch heerste er achteraf tevredenheid binnen het team. Komend weekend staat alweer het volgende treffen op het programma, in het kader van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa: de Gamma Racing Day. Bert Longin en Tom Feyaerts verdedigen er de kleuren van FordStore Feyaerts en hebben elk hun eigen doel...
Geen hocus-pocus deze keer bij de crew van FordStore Feyaerts om een wagen op te lappen of om te zoeken naar de oorzaak van vermogensverlies bij een andere Fiesta. Zowel de #04 Fiesta van Tom Feyaerts als de #24 wagen van Bert Longin kwamen in Zandvoort ongeschonden uit de strijd, wat het voorbereidende werk voor de races in Assen minder stressvol maakte. “Dat mag ook wel eens een keertje, want in de aanloop naar de vorige meeting was het alle hens aan dek”, herinnert Bert Longin zich. “Onze crew deed toen fantastisch werk en mede daardoor konden we in Zandvoort nog de nodige punten sprokkelen. We staan met FordStore Feyaerts tweede in de algemene tussenstand en dat zowel bij de teams als bij de rijders. Mijn doel voor de meeting in Assen is vrij eenvoudig: ik wil winnen en terug de leiding in het kampioenschap veroveren”, aldus de man die enkele dagen geleden voor de zesde maal de 24 Hours of Zolder wist te winnen.

Raf Pireyns - FordStore Feyaerts
Raf Pireyns - FordStore Feyaerts
Na zijn afwezigheid in Zandvoort, waar hij op de #04 Fiesta vervangen werd door Raf Pireyn, tekent Tom Feyaerts opnieuw present in Assen. “Ik diende inderdaad de meeting in Zandvoort over te slaan maar nu ben ik terug van de partij, voor het eerst weer in wedstrijd na de crash in Spa-Francorchamps. Ik hou gelukkig geen ´schrik´ over aan die crash en tijdens een testnamiddag vorige week verliep alles naar wens. We konden goed testen en aan de afstelling van de wagen werken, dus ik kijk met vertrouwen uit naar de meeting op het TT Circuit. Bert zijn doelstelling is zoals steeds om te winnen, ik mik vooral op de punten”, aldus Tom Feyaerts.

“Ja, en een deel van die punten hebben we eigenlijk nu al binnen”, voegt David Commers van XDnet toe. “We scoren immers altijd punten als vriendengroep tijdens de meetings van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. De overige punten... daar moeten Bert en Tom dan maar voor zorgen!”

Op vrijdag 16 augustus worden er op het TT Circuit van Assen samen met de Nederlandse Fiesta-rijders twee vrije trainingen afgewerkt voor de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Ook de kwalificatie en de wedstrijden werken alle rijders uit de Lage Landen samen af. Op zaterdag wordt er om 11u26 gedurende 20 minuten gekwalificeerd en volgt om 15u20 een half uur durende eerste wedstrijd. Race 2 wordt verreden op zondag om 12u04.

Persbericht FordStore Feyaerts



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 16 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons