van der Horst

24H Le Mans: Geen tijdsverbeteringen door de regen in een alweer ingekorte kwalificatiesessie

Boutsen Ginion Racing - Oreca 03 Nissan
Boutsen Ginion Racing - Oreca 03 Nissan
Een felle regenbui op nog geen halfuur van het begin van de tweede kwalificatie zette het circuit helemaal blank waardoor de Audi #2 alvast het eerste uur nog zeker bleef van de voorlopige pole. Halverwege de twee uur durende training koos Toyota ervoor om het op slicks te proberen, even later gevolgd door Audi. De regen maakte echter even later opnieuw zijn opwachting waardoor topchrono's wederom uitbleven. Als klap op de vuurpijl werd de sessie net als gisteren vroegtijdig stilgelegd na alweer schade aan de vangrail, ditmaal na een zware crash van Matt Downs in de Belgische Boutsen Ginion Racing Oreca Nissan.
Hierdoor verloren de teams alweer een kostbaar halfuur aan 'tracktime', waarna de koersdirectie besloot om de derde en laatste kwalificatiesessie later vanavond met een halfuur te verlengen. Deze start dus al om 21u30 in plaats van 22u, waarbij de ganse sessie zal gelden als "nachttraining" en de heren piloten dus dertig minuten extra tijd krijgen om hun verplichte rondjes af te werken.

Foto: Boutsen Ginion RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 20 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons