van der Horst

Geen volledig seizoen voor BMW Team RLL

BMW Team RLL - BMW M8 GTE
BMW Team RLL - BMW M8 GTE
Vandaag maakte BMW zijn plannen bekend voor het komende seizoen in de Verenigde Staten en zoals helaas verwacht gaat de Beierse constructeur geen volledig seizoen afwerken. BMW Team RLL, al jaren het team achter de BMW M8 GTE in IMSA, zal met hun twee wagens namelijk alleen maar aantreden in de Michelin Endurance Cup, de vier langste races op de IMSA kalender. Hierdoor krijgt de GTLM-klasse nog een klap na het vertrek van Porsche eind vorig seizoen.
Daarnaast maakte BMW ook de vaste rijdersopstellingen bekend voor beide wagens. Op de #24 zullen John Edwards, Jesse Krohn en Augusto Farfus present tekenen in Daytona, Sebring, Watkins Glen en Road Atlanta. De #25 zal bestuurd worden door Bruno Spengler, Connor De Philippi en Philipp Eng. Voor de Rolex Daytona krijgen beide wagens twee ex-DTM piloten naast zich met Marco Wittmann en Timo Glock. De reden waarom zij afzien van een volledig seizoen werd niet gegeven, alleen dat BMW voor een derde titel op rij in de Endurance Cup wil gaan.

Hierdoor blijven er maar drie GT LM wagens over die een volledig seizoen zullen betwisten: beide Corvettes en de WeatherTech Racing Porsche. Voor de vierde wagen, de Risi Competizione Ferrari, werden er buiten Daytona nog geen extra plannen bekend gemaakt.

Foto: IMSA Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 19 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons