van der Horst

Geen wijzigingen aan LMP2-wagens voor 6 Uur van Spa

Jota Sport - Oreca 07
Jota Sport - Oreca 07
Gisteren schreven we dat Toyota Gazoo Racing-teamdirecteur Rob Leupen niet tevreden was met het feit dat de Hypercars in het algemeen langzamer zijn dan de LMP2-wagens tijdens de WEC Prologue. Leupen wilde dan ook dat de FIA en de ACO het prestatievenster van de LMP2-klasse veranderden voor de 6 Uur van Spa deze zaterdag. De FIA en ACO hebben hierop gereageerd en bekendgemaakt dat ze geen prestatieaanpassingen zullen doorvoeren.
  • Prospeed Competition
De Hypercar-machines van Toyota en het Alpine Endurance Team werden verslagen op het vlak van beste, algemene rondetijd in een tweedaagse test die maandag en dinsdag in Spa werd gehouden. Dat gebeurde ondanks het feit dat de LMP2-auto's met een hoger gewicht, minder vermogen en een aerodynamische kit met lage downforce - speciaal ontworpen voor de 24 Uur van Le Mans - reden. 

De resultaten brachten Toyota ertoe om het WEC op te roepen om de vergelijkende tijden tussen de twee prototypeklassen te onderzoeken, terwijl het hoofd van het Alpine-programma suggereerde dat het een "ramp" zou zijn om voor de seizoensopenende race van zaterdag verdere beperkingen aan LMP2 toe te voegen.

Wedstrijdleider van de Automobile Club de l’Ouest, Thierry Bouvet legde woensdag uit dat de technische afdeling van het WEC heeft besloten geen wijzigingen door te voeren tussen de Proloog en de 6 Uur van Spa. "Om wat achtergrondinformatie te geven en een breder beeld te krijgen, hebben we voor dit evenement veel werk verzet op het gebied van simulatiewerk en auto-analyse", vertelde Bouvet tijdens een persconferentie in Spa. “We hebben de auto met het nieuwe homologatieproces van de Hypercar-klasse in windtunnels geplaatst. We hebben nu koppelmeters die het vermogen van de motor meten. Het is duidelijk dat gewicht een andere parameter is die belangrijk is voor de prestaties. Tenslotte hebben we twee bandentypes voor de Hypercars."

“Een deel van dat werk is in samenwerking met de fabrikanten gebeurd. We weten dat we LMP2 moesten herpositioneren om de prestaties in te schalen. Er zijn dan ook een paar veranderingen gebeurd, maar het prestatievenster van de LMP2's meer aanpassen, is momenteel niet mogelijk", zei de wedstrijdleider van de ACO. "De BoP of de eerste parameterelementen voor Hypercar en LMP2 blijven dus ongewijzigd voor dit weekend."

De 6 Uur van Spa gaat begint deze zaterdag om 13u30.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op donderdag 29 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons