van der Horst

Giedo van der Garde stapt in bij Racing Team Nederland

Giedo van der Garde
Giedo van der Garde
Giedo van der Garde keert met Racing Team Nederland terug naar de endurance-racerij. De 32-jarige Nederlander werd in 2016 met G-Drive Racing kampioen in de ELMS, en nam toen ook deel aan de 24 uur van Le Mans. Racing Team Nederland neemt deel aan het “Super Season” 2018/19 van het FIA WEC, waar de legendarische etmaalrace in de Franse Sarthe tweemaal op het programma staat.

Racing Team Nederland - Dallara P217 Gibson
Racing Team Nederland - Dallara P217 Gibson
Na teameigenaar en rijder Frits van Eerd is de voormalige Formule 1-piloot de tweede coureur die officieel wordt bevestigd door het team. Giedo van der Garde is enthousiast over zijn terugkeer naar de sportscars: “Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze kans bieden. De ambities van het team spreken mij enorm aan en ik wil er graag deel van uitmaken. Het wereldkampioenschap is erg competitief en de 24 uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld”, aldus Van der Garde. “Mijn liefde voor endurance racing, samen met de historie en de romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om te beginnen met racen voor Racing Team Nederland”.

Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship 2018/19. Wie de derde rijder wordt is nog onbekend. Binnenkort zal Racing Team Nederland meer uit de doeken doen op de officiële perspresentatie.

Foto's: Racing Team Nederland & Niels Vaeck




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 januari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons