van der Horst

Ginetta onthult G60-LT-P1 voor WK Uithouding

Ginetta G60-LT-P1
Ginetta G60-LT-P1
Ginetta heeft op het Autosport International-salon in het Britse Birmingham het doek gelicht van zijn nieuwe LMP1-bolide. De auto moet het in 2018 en 2019 opnemen tegen Toyota, die na het vertrek van Porsche en Audi als enige grote naam overblijft in het Wereldkampioenschap Uithouding. Daarnaast is er echter ook concurrentie van verschillende kleinere constructeurs in zowel het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans.
  • AG Metals
De G60-LT-P1 is genoemd naar de zestigste verjaardag van de Britse constructeur uit Leeds, die verder bekendstaat om zijn modellen in GT4, GT3 en LMP3. De prototype voor het FIA WEC werd onthuld door de Voorzitter van Ginetta, Lawrence Tomlinson: "Onze nieuwe LMP1-bolide moet een van de sterkhouders worden in het wereldkampioenschap en Le Mans, daar zal ons uitstekend team van ingenieurs voor zorgen. Ik kan niet wachten om onze zestigste verjaardag te vieren door op het circuit te tonen tot wat we in staat zijn."

Manor Endurance Racing en het Chinese Talent Racing Sports (TRS) verzorgen komend seizoen de deelname van het Britse merk in het WK.

Foto Ginetta

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Endurance Championship op zaterdag 13 januari 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons