van der Horst

Goed gevuld startveld voor Virtual Belcar

Radicals Online Belgium - Radical SR8
Radicals Online Belgium - Radical SR8
Dit weekend is het zover, dan start de eerste editie van het Virtual Belcar-kampioenschap. Vorige maand werd voor het eerst een Belcar-race in de simwereld georganiseerd en het was zeker een succes te noemen. Bijna vijftig wagens kwamen er aan de start en achteraf waren alle deelnemers zeer positief over het verloop van de wedstrijd. Dat overhaalde de Belcar-organisatie om een kampioenschap uit te bouwen dat deze zondag van start gaat met een 3 uursrace op Spa-Francorchamps, terwijl op zaterdag de Zolder Touring Cup aan een revival begint, virtueel weliswaar.
Radicals Online Belgium - Radical SR8
Radicals Online Belgium - Radical SR8
Omdat er maar vier klassen meer aan de start verschijnen in de Virtual Belcar, komen er niet meer dan 37 wagens aan de start, een serieuze vermindering tegenover de Belcar eRacing Series-race. Toch betekent dat niet dat het deelnemersveld verzwakt is, integendeel. Veel (semi-)profs zijn van de partij - met onder meer Cédric Wauters, Steve Claeys, Ugo de Wilde en de gebroeders Redant - aangevuld door sterke simracers. Daarnaast zijn er veel teams uit de Belcar wederom aanwezig, met GHK Racing by T2, JJ Motorsport, Red Ant Racing en Heli-ABK Racing. De opvallendste verandering is te zoeken bij de simracers. Het duo Fabrice Cornelis-Thomas Stockmans, winnaars van de eerste virtuele Belcar-race, maakt de overstap naar Simtag Racing en krijgt daar de hulp van de snelle Nederlander Coen Klopman.

No Fear Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
No Fear Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
In de Zolder Touring Cup, die eveneens vier klassen telt, is de respons iets minder. Een twintigtal wagens hebben zich aangemeld voor de revival van een kampioenschap dat dertien jaar geleden zijn laatste race gereden heeft. Net als tijdens de Belcar eRacing Series is er wederom totaal geen interesse voor de Ford Mustang, gekend van het Supercars Championship in Australië. De lijst wordt gedomineerd door de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR, de topwagen in dit kampioenschap. Toch staan er hier ook wel interessante namen aan de start, zoals Maik Barten, die vorige maand nog zijn klasse won, ditmaal met Gregory Eyckmans en Davy Suffeleers aan zijn zijde. Hoewel ze hun eigen kampioenschap rijden, wordt de top 2 van elke race nog eens extra beloond, met een deelname op zondag aan de Virtual Belcar.

Ook ditmaal zullen de eerste races van beide kampioenschappen live uitgezonden worden via SimracersworldTV. De Virtual Belcar start zondag vanaf 18 uur, net zoals de 4 uursrace in Spa op zaterdag.

Foto's: Fabrice Cornelis - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 22 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons