van der Horst

Goodyear versterkt samenwerking met legendarische Nürburgring

Nürburgring
Nürburgring
Net voor de prestigieuze ADAC TOTAL 24-uursrace begin juni, kondigt de Nürburgring aan dat twee delen van de omloop Goodyear als naam krijgen, een beslissing die kadert in een groeiende samenwerking die ondertussen al een decennium oud is. Op het Grand Prix circuit van de omloop in de Eifel, zal dat deel dat voorheen bekend stond als de ‘short loop’ nu door het leven gaan als de ‘Goodyear loop’. Bovendien zal de haarspeldbocht aan de zuidkant van het circuit de naam ‘Goodyear turn’ krijgen.
  • De Swert Opticiens
Ook zullen diverse publiciteitsdragers, zoals de opvallende tijdswaarnemingstoren aan de binnenzijde van de ‘Goodyear turn’, vanaf nu de iconische Goodyear Wingfoot tonen. Dat onderstreept de sterke link tussen het legendarische circuit en het succesvolle bandenmerk. Nog een belangrijk element dat deze intense samenwerking in de verf zet, is het feit dat Goodyear het partnerlogo van de Nürburgring in de toekomst in zijn communicatie zal gebruiken.

Service trucks Goodyear
Service trucks Goodyear
“Everyone praises what the Nürburgring has tested" – iedereen die ooit op de Nürburgring geweest is, kent de historische slagzin die in de oude paddock van de Nürburgring prijkt. En die slagzin zegt meteen alles wat belangrijk is: op de langste raceomloop van de wereld, goed 25 kilometer, wordt ook zeer veel research gedaan om wagens en banden te ontwikkelen, te verbeteren en te optimaliseren. Goodyear test er ook zijn meest sportieve producten uit het UUHP segment (Ultra-ultra-high-Performance).

Nürburgring Nordschleife
Nürburgring Nordschleife
De prestaties van deze banden overtuigden ook de beslissingsnemers die instaan voor de uitbating van het circuit. Sinds begin dit jaar is Goodyear de officiële bandenpartner van de Nürburgring en alle dienst- en bedrijfsvoertuigen worden van Goodyear-banden voorzien, net als de wagens van de Nürburgring Driving Academy, het offroad park en de ring°kartbahn. Een deel van dat partnership is ook de visuele aanwezigheid op en rond het circuit, niet in het minst in de start/finish-zone, waar de Goodyear VIP Lounge, gelegen boven de pitlane, een premium locatie voor evenementen vormt.  

Foto: Goodyear




Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op donderdag 20 mei 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons