van der Horst

GP Eifel: Mercedes sneller dan Leclerc en Verstappen in FP3

Valtteri Bottas - Mercedes W11
Valtteri Bottas - Mercedes W11
De Formule 1-rijders hebben welgeteld één uur gekregen om zich voor te bereiden op de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van de Eifel, betwist op het GP-circuit van de Nürburgring. Na twee afgelaste sessies vanwege de weersomstandigheden op vrijdag, was het weinig verrassend Mercedes dat zich liet opmerken op zaterdagochtend. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton waren sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull Racing).
Voor aanvang van het raceweekend werd er in de Formule 1-paddock gefluisterd dat Mercedes op de Nürburgring weleens onder druk kan komen te staan. De enige oefensessie voor de start van de kwalificatie heeft echter het tegendeel bewezen: Valtteri Bottas was in zijn W11 een halve seconde te snel voor de verrassende Ferrari van Charles Leclerc, die op zijn beurt Max Verstappen (Red Bull Racing) achter zich liet. Hamilton eindigde op een tiende van zijn teamgenoot. Alleen voor Williams, Haas en Alfa Romeo was geen plaats weggelegd in de top 10.

Allerlaatste en zonder rondetijd achter zijn naam eindigde Racing Point-rijder Lance Stroll. De Canadees voelt zich onwel en mist mogelijk de wedstrijd in het Duitse Eifelgebergte. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is een mogelijke kandidaat om het stuur over te nemen, maar het toekomstige Aston Martin lijkt een voorkeur weg te dragen voor Nico Hülkenberg, die ook in Silverstone de rol van invaller op zich nam na de positieve Covid-test van Sergio Perez.

De kwalificatiesessie op de Nürburgring gaat van start om 15 uur. De weersomstandigheden zijn een stuk beter dan gisteren, al lijkt het spreekwoordelijke tij morgen opnieuw te keren.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons