van der Horst

GP Eifel: Ook de tweede vrije sessie niet van start

1c586ff7f020cd8208b30a713e2d263102a2351e.jpg
De mist bleef hardnekkig hangen boven de Nürburgring en dus werd er beslist dat de medische helikopter ook in de namiddag aan de grond moest blijven. Hierdoor diende ook de tweede vrije oefensessie voor de Grote Prijs F1 van de Eifel afgelast te worden. De FIA en het medische team zoeken momenteel naar alternatieven voor de helikopter zodat er morgen alleszins kan gereden worden, ook al tekent de mist weer present. Een ander voertuig mag immers gebruikt worden indien het op minder dan 20 minuten een volledig voorziene medische post (meestal hospitaal) kan bereiken.
  • LTF
Geen actie op het circuit van de Nürburgring vrijdag, het werd de teams wel toegelaten om pitstops te simuleren in de pitlane, maar dat was een magere troost voor de tientallen toeschouwers die de barre weersomstandigheden trotseerden om de Formule 1-bolides op de piste te zien. Mogelijk wordt nu de derde vrije training verlengd met een half uur tot 90 minuten.  

Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 9 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van de Eifel.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons