van der Horst

GP2: Spanje: Coletti wint sprintrace voor opnieuw sterk rijdende Frijns

Stefano Coletti - Rapax
Stefano Coletti - Rapax
Stefano Coletti heeft vanmorgen op het circuit van Barcelona de sprintrace op zijn naam geschreven en alzo zijn leidersplaats in het kampioenschap nog versterkt. Robin Frijns reed alweer een sterke race en eindigde tweede, na zijn zege van gisteren. Felipe Nasr nam voor de tweede maal op rij plaats op het podium.
  • LTF
Robin Frijns - Hilmer Motorsport
Robin Frijns - Hilmer Motorsport
Johnny Cecotto mocht van op de pole vertrekken, maar profiteerde niet lang van deze ideale uitgangspositie. Coletti schoot als een komeet van de vijfde startplaats vooruit, nam de leiding van de race en bouwde onmiddellijk een kleine voorsprong uit, voor Frijns die eveneens goed wegkwam. Coletti leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, maar zag op het einde van de race een sterk rijdende Frijns opdoemen in zijn spiegels.  De race was voor de Nederlander net iets te kort en Frijns strandde op zes tiende seconde van Coletti. Felipe Nasr behaalde zijn tweede podium van het weekend en werd derde, maar telt nu 17 punten achterstand in het kampioenschap op Coletti.

Nadat hij gisteren de derde plaats kwijtspeelde door het opleggen van een 20 seconden penalty en aldus maar als tiende kon starten, revancheerde Jolyon Palmer zich mooi door op te rukken tot de vierde plaats. Palmer kwam wel in contact met Cecotto in zijn poging om deze laatste de derde plaats af te snoepen, maar het incident bleef ditmaal zonder gevolgen. Cecotto werd alsnog vijfde, maar er rust een onderzoek op de schouders van de rijder na een incident in de laatste ronde waarbij hij Canamasas bijna van de baan drukte waardoor deze laatste in de remmen moest en niet meer kon ontweken worden door Haryanto. Rossi profiteerde van het incident en werd uiteindelijk zesde voor Ceccon, Abt en Leimer. Deze laatste heeft er een bar slecht weekend op zitten en zakt weg op 39 punten van Coletti in het kampioenschap.

Haryanto kreeg na de race te horen dat hij op de grid in Monaco tien plaatsen zal teruggezet worden voor het aanrijden van Canamasas.

Uitslag sprintrace GP2 Spanje 2013

01. Stefano Coletti (Rapax)
02. Robin Frijns (Hilmer) op 0.691
03. Felipe Nasr (Carlin) op 7.212
04. Jolyon Palmer (Carlin) op 12.129
05. Johnny Cecotto (Arden) op 35.593
06. Alexander Rossi (Caterham) op 36.991
07. Kevin Ceccon (Trident) op 38.483
08. Daniel Abt (ART) op 39.645
09. Fabio Leimer (Racing Engineering) op 40.664
10. Jon Lancaster (Hilmer) op 41.353

Foto's: Georges De Coster  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons