van der Horst

GP3: Eerst Alexander Albon en daarna Antonio Fuoco in Silverstone

Podium race 1 GP3 Silverstone
Podium race 1 GP3 Silverstone
In het kader van de GP van Groot-Brittannië te Silverstone werden er ook twee races voor de GP3 Series gereden. Op zaterdag was de overwinning voor Alexander Albon (ART GP), hij ging zijn teamgenoot Charles Leclerc vooraf. Een dag later was het aan Antonio Fuoco (Trident Racing) om zijn eerste zege in de klasse te behalen, Alex Palou (Campos Racing) en Charles Leclerc mochten mee het podium op.
Op zaterdagmorgen reed Alexander Albon van start tot finish aan de leiding. Achter Albon reed Charles Leclerc een inhaalrace die hem nog de tweede plaats opleverde en dan te bedenken dat de Monegask wegens een penaltystraf was vertrokken van op de vierde startlijn. Antonio Fuoco werd derde voor Matt Parry (Koiranen GP) en Nyck de Vries (ART GP).

Antonio Fuoco - Trident Racing
Antonio Fuoco - Trident Racing
Zondag in race 2 reed Antonio Fuoco achter Alex Palou en zette deze zodanig onder druk dat hij een foutje begin waarvan de Italiaan kon profiteren om hem voorbij te gaan. De Vries leek dan op weg naar de zege tot de geblokte vlag een ronde te vroeg gezwaaid werd waarna de Nederlander ook nog 5 seconden straftijd kreeg en de koersdirectie besloot om de uitslag te bepalen naar het klassement in de ronde voor er met de vlag werd gezwaaid. Zo won Fuoco alsnog voor Palou en Leclerc.

Foto's: Racing International Photography & GP3 Series
   • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons