van der Horst

GP3: Hockenheim: Antonio Fuoco op zaterdag, Jake Hughes op zondag

Podium race 2 Hockenheim
Podium race 2 Hockenheim
Antonio Fuoco (Trident) op zaterdag en Jake Hughes (Dams) waren de winnaars van de GP3 races die dit weekend verreden werden in het kader van de GP van Duitsland. Voor Hughes was het zijn eerste zege in de klasse. Charles Leclerc (ART GP) die respectievelijk vijfde en derde eindigde staat aan de leiding in de puntenstand met 126 punten, drie punten meer dan Alex Albon.
Antonio Fuoco - Trident Racing
Antonio Fuoco - Trident Racing
Kaspersky piloot Antonio Fuoco stond slechts vierde op de startgrid, maar profiteerde van de herstart na een Virtual Safety Car periode om de leiding van de race te nemen van Alex Albon. De Italiaan won voor Nyck de Vries (ART GP) en Matthew Parry (Koiranen GP) die beiden ook nog voorbij Albon geraakten. Charles Leclerc lag kort voor het einde van de wedstrijd nog tweede maar maakte een foutje en zakte zo weg naar de vijfde plaats.

Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Jake Hughes startte de tweede race van op de pole nadat hij als achtste was gefinisht in de eerste race. De jonge Brit wist bij de aanvang van de race een aanval van d’Arjun Maini (Jenzer Motorsport) af te slaan en won vrij makkelijk. De Indiër zou nog afzakken naar de vijfde plaats. Charles Leclerc leek op weg naar de tweede plaats, maar in de voorlaatste ronde kon hij niet weerstaan aan een aanval van Jack Aitken (Arden). Santino Ferrucci (Dams) eindigde als vierde voor Maini en Jake Dennis (Arden). Alex Albon moest al in de eerste ronde de strijd staken en ziet Leclerc de leiding in de tussenstand over nemen.

Foto's: GP3 Series



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons