van der Horst

Grobnik: Dylan Derdaele vijfde in EuroNASCAR 2

Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
Vittorio Ghirelli - Hendriks Motorsport
De Hendriks Motorsport rijders Vittorio Ghirelli en Tobias Dauenhauer domineerden de eerste race van de EuroNASCAR 2 in Kroatië. Ghirelli won van op de pole voor zijn Duitse teamgenoot. Dylan Derdaele (CAAL Racing) behaalde zijn beste resultaat ooit in de NASCAR Whelen Euro Series, hij werd vijfde en tevens tweede rookie na Dauenhauer.
Dylan Derdaele #98, hier derde
Dylan Derdaele #98, hier derde
Dylan Derdaele had zelfs uitzicht op de derde plaats, maar een kleine misstap waarbij hij even buiten de baan belandde leidde ertoe dat hij Nicholas Risitano (Solaris Motorsport) en Martin Doubek (Hendriks Motorsport) voorbij moest laten. Met Simon Pilate (Feed Vict Racing) kregen we een tweede Belg in de top tien, hij kwam als achtste over de lijn, net achter PK Carsport-rijdster Julia Landauer. Pilate eindigde bovendien derde in het rookie klassement. Vijftien wagens namen de start van de eerste race van de EuroNASCAR 2.

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 14 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NASCAR GP Croatia.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons