van der Horst

Groot-Brittannië: Mercedes dan toch niet in beroep

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Mercedes heeft zijn beroep tegen de straf van Nico Rosberg terug ingetrokken. Rosberg werd op Silverstone tweede achter Lewis Hamilton, maar kreeg een straf van tien seconden aan de broek vanwege illegale informatie verkregen tijdens de wedstrijd via de boordradio. Deze straf deed Rosberg zakken naar plaats drie waardoor de Duitser amper nog een puntje voorsprong heeft op titelverdediger Hamilton. Mercedes gaf wel te kennen de discussie over radiocommunicatie te heropenen met de F1-bazen die "onze sport te veel willen reguleren."
  • G&A Motors Motorsport
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
In het slot van de wedstrijd kreeg Rosberg een probleem met zijn zevende versnelling. Het team gaf het advies om bij de zesde versnelling onmiddellijk naar de achtste versnelling te gaan. Advies is enkel toegelaten in geval de veiligheid in gedrang komt en dat was hier niet het geval oordeelden de stewards. Mercedes gaf toe bewust het reglement geschonden te hebben om de opgave te vermijden. Naderhand ging het team in beroep, maar dat was vermoedelijk alleen om alle opties open te houden naar de toekomst toe. Had het niet in beroep gegaan, was de zaak gesloten, ging het wel in beroep, kon het naderhand nog beslissen om dat beroep te annuleren, wat nu dus gebeurde.

Door het annuleren van het beroep, is de uitslag van de race definitief. Rosberg pakt dus vijftien punten in plaats van achttien door de straf, maar anders waren het er geen. Het intrekken van het beroep zorgt voor een beetje rust, want met de recente aanrijdingen tussen Rosberg en Hamilton in Spanje, Canada en Oostenrijk, geruchten en vermeende leugens in de pers, uitlatingen van Niki Lauda en Toto Wolff en boegeroep van eerst Oostenrijks en dan Brits publiek, belooft de zomer heet te worden.

Foto's: Racing International Photography  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons