van der Horst

Grosjean heeft eerste IndyCar-test voltooid

Grosjean in de wagen van Dale Coyne Racing
Grosjean in de wagen van Dale Coyne Racing
Drie maanden na zijn horrorcrash in Bahrein, heeft Romain Grosjean voor het eerst weer met een racewagen gereden. De Fransman heeft in de Verenigde Staten zijn eerste IndyCar-training afgewerkt met Dale Coyne Racing. Het liep niet honderd procent van een leien dakje. In de eerste bocht van de eerste ronde, reed Grosjean zijn wagen in de bandenstapel. Gelukkig zonder al te dramatische gevolgen.
Tijdens zijn eerste ronde verremde Romain Grosjean zich meteen in de eerste bocht. "Ik gebruikte een techniek uit de Formule 1 om af te remmen, maar dat werkt blijkbaar niet in een IndyCarwagen. Ik heb mijn lesje geleerd", lachte de Fransman. Na enkele snelle reparaties van Dale Coyne Racing was Grosjean snel weer op weg voor de rest van de test.

Wat ook opvalt, is de helm van Grosjean gebruikte. Het is de helm die de Zwitserse Fransman wou dragen in zijn laatste Formule 1-race in Abu Dhabi. Door de crash in Bahrein, kwam zijn F1-carrière spijtig genoeg sneller dan verwacht tot een einde. Hij was dan ook door het dolle heen dat hij de helm eindelijk kon gebruiken. "Die helm", tweette de Fransman. "Ik ben zo blij dat ik de helm eindlijk kan dragen. Het betekent nu zoveel meer voor mij dan dat ik mij had kunnen voorstellen in november toen de helm werd gemaakt. Nu zijn Marion, Sacha, Simon en Camille dichter bij mij dan ooit tevoren."

De volgende halte voor Romain Grosjean is Laguna Seca op een maart voor verdere testen.

Foto: Dale Coyne Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op woensdag 24 februari 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons