van der Horst

Grote aanpassingen voorzien aan het Circuit Spa-Francorchamps

De Raidillon met bovenaan de nieuwe tribune
De Raidillon met bovenaan de nieuwe tribune
het Circuit van Spa-Francorchamps plant voor de komende jaren grote werken aan zowel de piste als de infrastructuur aan de omloop. Die werken zijn nodig om internationale motorraces naar de Ardennen te halen, te beginnen met de 24 uur voor moto's in 2022 in afwachting van een manche van de MotoGP. De geplande werken kosten 80 miljoen euro en kaderen in het plan om het circuit te moderniseren alsook om de activiteiten op en rond de omloop te diversifiëren.
De tribune bovenaan de Raidillon
De tribune bovenaan de Raidillon
Het circuit geeft zich 10 jaar de tijd om de voorgestelde plannen, die zowel de piste als de infrastructuur omvatten, te realiseren. Aan het tracé van de omloop wordt niet geraakt, de aanpassingen beperken zich daar tot het uitbreiden van de uitloopzones alsook het opnieuw aanleggen van grindbakken (!) in La Source, de Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot.

De nieuwe "endurance" tribunes
De nieuwe "endurance" tribunes
De aanpassingen aan de infrastructuur zijn veel ingrijpender. Vooreerst komt er een volledig nieuwe overdekte tribune met 4600 zitplaatsen bovenaan de Raidillon. Over de ganse lengte van de tribune komen tevens 5 loges goed voor 1050 genodigden. De Endurance tribune over de oude pits wordt volledig vernieuwd en krijgt 4144 zitplaatsen.Ook de open tribune achter La Source wordt aangepakt en wordt geïntegreerd in het glooiende landschap en voorziet in 3000 zitplaatsen. Twee loges van ieder 315 vierkante meter komen bovenop de endurance tribune. Daarnaast blijft de tribune aan de Formule 1 pits, die 4000 plaatsen telt, bestaan alsook de tribunes voor 9000 personen aan het rallycross circuit.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 9 oktober 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons