van der Horst

Estoril: Ferrari en McLaren verdelen de buit

Start race 2 Estoril
Start race 2 Estoril
De eerste manche voor de GT Open serie stond blijkbaar wat te vroeg op de kalender voor vele teams, want niettegenstaande de mooie vooruitzichten betreffende het deelnemersveld tekenden slechts 13 wagens present in Estoril. De zege in de eerste race was voor de Balfe Motorsport Ferrari 458 van Shaun Balfe en Phil Keen, de dag erna stond het Garage 59 McLaren duo Duncan Tappy/Michael Benham op de hoogste trede van het podium.
Balfe Motorsport - Ferrari 458
Balfe Motorsport - Ferrari 458
De Orange 1 Team Lazarus Lamborghini Huracàn GT3 van Maurizio Crestani/Thomas Biagi vatte de eerste race aan van op de pole. Crestani was bij de start ook het beste weg, gevolgd door de Ferrari van Keen en de McLaren van Tappy. Voor de wagens binnen kwamen voor hun verplichte pitstop, was Tappy doorgestoten naar de leiding en ook Keen was Crestani voorbij gegaan. Na de pitstops lag Balfe, die Keen had afgelost, op kop voor de McLaren van Benham. Benham was duidelijk minder snel dan zijn teamgenoot en verloor verscheidene posities. Zo stootte de Teo Martin BMW M6 van Gustavo Yacaman en Fernando Monje door naar de tweede plaats, de Lamborghini van Crestani/Biagi veroverde de laagste podiumtrede. De AF Corse Ferrari die Stéphane Lémeret deelde met Claudio Sdanewitsch werd tiende.
 
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Bij de start van de tweede race was Kevin Estre (Garage 59 McLaren 650S) het best weg, Lémeret kwam na een ronde door als vierde. Estre slaagde er in een kloof te slaan en na de pitstops lag de McLaren #88 nog steeds op kop. Op het einde van de race vond Crestani aansluiting bij de leider en begon Alexander West onder druk te zetten. De beide wagens raakten echter elkaar waarvan de tweede McLaren van Tappy/Benham profiteerde om hen voorbij te gaan en de zege te pakken. Ook de Drivex School Audi R8 LMS ultra van Andres Saravia en Cesar Campaniço profiteerde van het incident en werd tweede. Crestani kwam nog als derde over de streep maar de McLaren van Estre/West zakte weg naar de tiende plaats. Vierde werden Shaun Balfe en Phil Keen met hun Ferrari. De Ferrari van Stéphane Lémeret besloot de race op de achtste positie.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 25 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons