van der Horst

GTE-teams bereiken overeenkomst over nieuwe BoP-regels

Frédéric Makowiecki - Porsche GT Team
Frédéric Makowiecki - Porsche GT Team
Met de terugkeer van het Porsche-fabrieksteam in GTE-Pro zullen er vier constructeurs de strijd aangaan voor de titel dit seizoen. Ferrari, Ford en Aston Martin blijven immers trouw aan het FIA WEC-kampioenschap. De teams hebben samen met de FIA en de ACO meteen ook een nieuw Balance of Performance-systeem afgesproken, een bundel van regels die de menselijke inbreng zo goed als aan banden moet leggen.
  • G&A Motors Motorsport
Ford GT
Ford GT
Er werd namelijk een berekeningstool ontwikkeld die met heel wat factoren rekening houdt, waaronder dan vooral het resultaat van de wagen in kwestie en de rondetijden. Deze tool zal zelfstandig een resultaat bieden over de performantie-aanpassingen voor de auto's tegen de eerstvolgende wedstrijd. Er werd meteen ook afgesproken dat de eerste evaluatie van de nieuwe tool pas zal gebeuren na afloop van de eerste twee manches, zijnde de 6 Hours of Silverstone en de WEC 6 Hours of Spa. Jammer genoeg geldt de nieuwe BoP niet voor de 24 Heures du Mans, een race die vorig jaar in GTE nog dubieus gewonnen werd door Ford. Zij reden het ganse seizoen met de rem op en lieten pas echt zien tot wat de GT in staat was tijdens de wedstrijd zelf.

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 6 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons