van der Horst

Gulf 12H-organisator stelt nieuw ProAm-evenement voor

Start Gulf 12 Hours Bahrein deel 1
Start Gulf 12 Hours Bahrein deel 1
Driving Force Events, gekend als organisator en promotor van de Gulf 12 Hours, werkt aan een nagelnieuw evenement op het circuit van Bahrein. Het moet een uithoudingswedstrijd over 1000 km worden, die openstaat voor GT-wagens met louter Am of ProAm-bezettingen. Geen proto's of pure Pro-line-up's dus, maar GT3, GT4 en Cup-wagens met Am-rijdersombinaties die 185 ronden lang moeten strijden om de zege op het F1 circuit in de Golfstaat.
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Begin dit jaar organiseerde Driving Force Events hun tiende editie van de Gulf 12 Hours op het circuit in Bahrein. Het was de eerste editie van de populaire race in het Midden-Oosten die buiten de grenzen van de Abu Dhabi plaatsvond. Voor de elfde editie van de Gulf 12 Hours trekt men terug naar het Yas Marina Circuit, maar de samenwerking met Bahrein wordt dus ook verdergezet. Het evenement in Bahrein vindt plaats op 11 december van dit jaar, de traditionele datum voor de Gulf 12 Hours, terwijl die dubbele zes uursrace op zijn beurt meer dan waarschijnlijk (opnieuw) opschuift naar begin januari.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
De kalenderwijziging van de Formule 1, met de afsluitende GP in... Abu Dhabi op diezelfde datum in december, ligt aan de basis van deze aanpassing in de planning. Met Kerstmis twee weken later, was een organisatie op Yas Island in december niet mogelijk en dus wordt er, net als dit jaar, uitgeweken naar januari. De meest recente editie werd gewonnen door 2 Seas Motorsport (McLaren), terwijl de laatste editie in Abu Dhabi naar de Attempto Racing Audi ging met onder meer kersvers GT World Challenge Europe Sprint-kampioen Dries Vanthoor.

2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
"De Bahrain ProAm 1000 zal de eerste echt vooraanstaande GT-uithoudingsrace zijn die exclusief openstaat voor ProAm- en Am-rijderscombinaties, waarbij er geen Pro-combinaties zijn toegelaten. Hierdoor zullen gentleman-rijders kunnen strijden voor de algemene zege; uniek in de wereld van de GT-enduranceracerij", aldus de organisator.



Foto's: Driving Force Events & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 30 augustus 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons