van der Horst

Hankook 12H Mugello: Voorbeschouwing van de organisatoren

Start Hankook 12H Mugello 2015
Start Hankook 12H Mugello 2015
Twee maanden na de seizoensstart in Dubai wordt de actie in de 24H SERIES powered by Hankook deze week eindelijk hervat met de Hankook 12H ITALY-MUGELLO, de tweede wedstrijd van de serie van dit jaar. De verwachtingen voor de derde editie van de lange-afstandsrace op het circuit in de prachtige heuvels van Toscane zijn hooggespannen. Niet minder dan 66 teams nemen deel aan de race, die evenals in voorgaande jaren in twee delen is opgesplitst: op vrijdag worden de eerste vier uren van de race verreden, de resterende acht uren worden op zaterdag afgewerkt.
  • Shopa
Startgrid Hankook 12H Mugello 2015
Startgrid Hankook 12H Mugello 2015
Met volledige live-uitzending via Motors TV, live-streaming in HD-kwaliteit via de website en het deskundige commentaar van Radiolemans.com is de eerste grote internationale lange-afstandsrace van 2016 in Europa ongetwijfeld goed voor volop actie. Maar liefst 26 verschillende nationaliteiten zijn in het deelnemersveld vertegenwoordigd.
 

Voor het eerst in de geschiedenis van de 24H SERIES staat er een winnaar van een Formule 1-Grand Prix aan de start, want de Poolse coureur Robert Kubica rijdt zijn eerste lange-afstandsrace. De winnaar van de Grand Prix van Canada 2008 komt uit met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Tsjechische team MP Sports, samen met teambaas Martin Prokop, die Kubica in het WK Rally leerde kennen. De inschrijving van MP is één van de in totaal zes Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s in het veld. Het Britse RAM Racing, regerend teamkampioen in de A6-klasse, zet wederom de nieuwe Mercedes-AMG GT3 in. Natuurlijk is ook de Zwitserse Chantal Kroll, winnares van de algemene rijderstitel in de 24H SERIES 2015 en van de Ladies’ Cup, van de partij. Zij komt uit met de Hofor Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3.    
 
Hankook 12H Mugello 2015
Hankook 12H Mugello 2015
Met het Duitse team Herberth Motorsport, nu onder de naam Precote Herberth Motorsport, staat ook het winnende team van de race in Mugello van vorig jaar aan de start, wederom met een Porsche 911 GT3 R. Concurrentie voor de strijd om de algehele overwinning en de klassezege in de divisie A6 komt van drie Renaults RS 01, drie Audi’s R8 LMS en twee Audi’s R8 LMS ultra, een Ferrari 458 GTE, een Aston Martin Vantage, een Lamborghini Huracán GT3 en de beide spectaculaire SCG 003C’s van het Amerikaanse team Scuderia Cameron Glickenhaus.
 
De klasse SPX bestaat uit drie Lamborghini Huracán Super Trofeo-auto’s en een Porsche 911 GT America. In de 991-klasse komen maar liefst elf Porsche 991 Cup-auto’s in actie, terwijl er in de SP2-klasse nog eens zes Porsches en een KTM X-Bow, de Vortex V8 silhouet en een Audi TTRS2 uitkomen. Twee Ginetta’s, twee BMW’s, een Lotus en een KTM vormen het veld in de SP3-klasse voor GT4-auto’s. De SEAT Leon Cup Racer is opnieuw de populairste auto in de TCR-klasse met zes inschrijvingen. De A3-toerwagenklasse bestaat uit een Honda, een SEAT en twee BMW’s terwijl er in de CUP1-klasse voor BMW M235i Racing Cup-auto’s en de A2-toerwagenklesse elk twee auto’s zijn ingeschreven. In de klasse A2 gaat het daarbij om een Mini Cooper S JCW en een Ford Fiesta ST.
 
Hankook 12H Mugello 2015
Hankook 12H Mugello 2015
Na optionele privétests op donderdag (17 maart) begint de actie op de baan officieel op vrijdag met de vrije training van 9.15 tot 10.45 uur, gevolgd door de kwalificatie voor alle klassen van 11.00 tot 11.45 uur. Het eerste deel van de race start op vrijdag om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur, waarna een parc-fermé-regeling van kracht is. De race wordt op zaterdag om 9.30 uur hervat, de finish is gepland om 17.30 uur. Motors TV zendt op vrijdag van 10.55 tot 11.50 en van 13.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.30 uur live uit. Een live-stream in HD-kwaliteit is ook beschikbaar via de website van de serie, te vinden onder www.24hseries.com. De experts van Radiolemans.com zijn wederom ter plaatse voor het live-commentaar.
 
De race in Mugello vormt tevens de première van de Italiaanse onderneming TM Performance, een specialist op het gebied van prestatieverhogende auto-onderdelen, als officieel partner en ‘preferred supplier’ van de 24H SERIES powered by Hankook. TM Performance is met een verkoop- en servicestand aanwezig in het rennerskwartier van het circuit van Mugello. Datzelfde geldt voor Showtrax, Stand21, Racing Sportiva en Speedcom. Hankook is de titelsponsor en exclusieve bandenleverancier van het evenement. BRM is de officiële partner voor de tijdwaarneming en levert de trofeeën voor de prijsuitreiking. SPAA05 zorgt voor de LED-displays op de auto’s die de positie van de betreffende auto in de race weergeven.

Nadere informatie over de Hankook 12H ITALY-MUGELLO is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series by Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 15 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Italy-Mugello.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons