van der Horst

Hans Van de Ven tevreden na debuut BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
Afgelopen weekend was Circuit Zolder het strijdtoneel voor het allereerste treffen van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Autosport.be sprak met organisator Hans Van de Ven over zijn indrukken na deze eerste manche.
  • Shopa
Start Benelux Racing Series Zolder
Start Benelux Racing Series Zolder
"We hebben de voorbije weken en maanden moeten trekken en sleuren, maar ik denk dat we enorm fier mogen zijn op wat we dit weekend hebben neergezet", aldus Van de Ven. "We brachten een grid van 23 wagens samen (BMW M2 CS Racing Cup Benelux en Porsche Sprint Trophy Benelux n.v.d.r.), waaronder een tiental exemplaren van de nieuwe BMW M2 CS Racing. Belangrijk voor mij is dat we daarbij ook enkele rijders naar het circuit konden begeleiden die voorheen nog geen meter hadden geracet. Een prachtig resultaat, wat we niet hadden kunnen behalen zonder Guino (Kenis), Rudi (Penders) en bij uitbreiding ons ganse fantastisch team."

VR Racing by Qvick Motors
VR Racing by Qvick Motors
"Kunnen er zaken beter? Uiteraard! Daarvoor hebben we debriefings en de feedback die we kregen, nemen we ter harte. Wat voor mij vooral telt, is dat het gevoel juist zit. De sfeer in onze paddock dit weekend was opperbest. De samenwerking tussen de teams met een Porsche en deze met BMW's verliep vlot en je voelt dat er wederzijds respect is. Onze hospitality was een centrale ontmoetingsplaats en dat is precies wat we voor ogen hadden. We willen racen in een ongedwongen sfeer, een omgeving waar zowel pro's als de betere amateurs welkom zijn."

Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
"Met de coronacrisis is het beslist geen eenvoudig gegeven om een nieuw kampioenschap uit de grond te stampen, maar we besloten door te zetten en onze ganse crew kan tevreden zijn. De keuzes die we maakten, zijn de juiste. Iedereen strijdt met gelijke wapens, de wedstrijden waren spannend en er was volop strijd, overal waar je keek. Op nu naar de tweede meeting, in Zandvoort!"

Foto's: Ronald Janssens & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op dinsdag 11 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons