van der Horst

Heeft GTA V met Cyberpunk 2077 eindelijk een opvolger?

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Toegegeven, normaal gezien hebben we het op Autosport.be als het op vlak van games aankomt bijna uitsluitend over Gran Turismo, WRC en andere racespellen. Maar hoe goed hebben we ons evenwel niet geamuseerd in een open wereld-game als Grand Theft Auto V, waar we ongestoord konden rondtoeren en alle verkeersregels aan onze laars lapten. GTA5 is intussen al zeven jaar oud en heeft met Cyberpunk 2077 misschien wel een opvolger.
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Acht jaar ontwikkelingswerk is er al ingekropen maar op 10 december ligt Cyberpunk 2077 in de rekken. Zoals de titel al doet vermoeden speelt het zich af in de nabije toekomst. Je kruipt in de huid van V, het hoofdpersonage, en moet allerhande missies tot een goed einde brengen. De stad is echter erg uitgebreid en dus heb je een gepast vervoermiddel nodig. Je kan te voet gaan of het openbaar vervoer nemen, maar als auto(sport)liefhebber is er natuurlijk geen betere keuze dan een eigen wagen.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Wij kregen een vooruitblik op het wagenpark en dat ziet er alvast veelbelovend uit. Er zijn een tiental (uiteraard fictieve) merken waaruit we kunnen kiezen, met in het gamma zowel stadsauto's als luxe- en sportwagens. Bovendien kan je je bolide achteraf nog aanpassen naar je noden. Op de optielijst staan ondermeer infrarood-sensoren voor het opsporen van mijnen. Want je dacht toch niet dat elk deel van de stad even vredelievend zou zijn.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Toch zijn niet alle wagens fictief. Eén van de personages, Johnny Silverhand, die overigens de stem leent van Keanu Reeves, rijdt rond in een... Porsche 911. De constructeur uit Stuttgart verleende immers zijn medewerking aan Cyberpunk 2077. De Porsche 911 Turbo (930) uit 1977 vormde de basis voor de wagen in het spel, die overigens echt bestaat en in oktober nog te bewonderen was in het Porsche museum.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 10 december voor Playstation 4, PC en Xbox One. Het spel is ook compatibel met de nieuwste Playstation (5) en Xbox (Series S/X).

Foto's: CD Projekt



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op dinsdag 8 december 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons