van der Horst

Heikki Kovalainen vervangt Kimi Räikkônen bij Lotus

Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Kimi Räikkönen - Lotus-Renault
Gisteren lieten wij het al uitschijnen, maar nu is het ook bevestigd, het Lotus F1 Team heeft voor de laatste twee races van het jaar Heikki Kovalainen gekozen als vervanger voor Kimi Räikkönen. De Fin betwistte al 109 Grote Prijzen ondermeer voor Renault (het huidige Lotus), McLaren en Caterham, maar moest zich dit jaar tevreden stellen met de rol van raadgever en testrijder bij Caterham. Lotus polste eerst Nico Hülkenberg voor de post, maar de Duitser bedankte en verkoos het seizoen uit te doen bij Sauber.
  • Powercars
Heikki Kovalainen is dus zeker om de twee laatste Grote Prijzen te betwisten aan het stuur van een Lotus E21. Kovalainen won tot hiertoe één Grote Prijs, Hongarije in 2008 en eindigde nog driemaal op het podium. De Fin startte zijn Formule 1 carrière bij Renault in 2007 met een tweede plaats in Japan als beste resultaat, maar verhuisde het jaar daarop naar McLaren. In zijn eerste jaar bij het Britse merk won hij een race eindigde eenmaal tweede en eenmaal derde, maar in zijn tweede jaar bij McLaren vielen de resultaten tegen met een vierde plaats als beste resultaat. McLaren zette de Fin aan de deur en hij vond
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen
onderdak bij Team Lotus waar hij drie jaar zou blijven, het team veranderde ondertussen in 2012 zijn naam we in Caterham F1 Team. In die drie jaar was een dertiende plaats de hoogste score die Kovalainen kon behalen. Dit jaar moest hij plaats maken bij Caterham voor betalende rijders, maar hij bleef nauw contact houden en stapte soms in tijdens de vrijdagmorgen sessie om de nieuwe wagen af te stellen.

Aanvankelijk werd Nico Hülkenberg gevraagd door Lotus, de Duitser was immers niet tevreden bij Sauber dat wegens te weinig fondsen zijn loon niet kon uitbetalen. Deze week kreeg de Duitser onverwachts toch zijn wedde uitbetaald waardoor Hulkenberg zich genoodzaakt zag om zijn contract bij Sauber te respecteren. De Duitser blijft wel in de running voor het tweede zitje bij Lotus voor het seizoen 2014.

Foto's: Racing International Photography  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons