van der Horst

Het wordt een druk jaar voor Milo Racing

Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing maakt zich op voor een druk autosportjaar met de VW Fun Cup als hoofdbrok maaar ook uitstappen in de Ligier European Series. Milo Racing mikt niet alleen zoals voorheen op de Fun Cup in de Benelux maar zet volop in op de Franse cup met niet minder dan zes wagens het ganse kampioenschap betwisten.
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Socardenne by Milo - VW Fun Cup
Het zijn niet minder dan 12 tot 13 VW Fun Cup bolides dat Milo Racing dit jaar onder zijn hoede neemt. Drie daarvan betwisten het ganse Benelux kampioenschap, maar daarnaast gaan er zes wagens richting de Franse cup. In de Benelux wordt de wagen #480 bemand door Guillaume Mondron, Emile De Dryver en Simon Tourneur, de #404 komt in handen van Michael Leenders, Timo Van Impe en Paul Theysgens en tenslotte is er nog de #280 in de kleuren van Socardenne voor Kevin Caprasse, Jean-Luc Vandormael en Christophe Nivarlet. Voor de 25 Hours Fun Cup krijgen zij versterking van ‘Top Guns’ rijders waaronder al zeker Kevin Balthazar en Lorenzo Donniacuo. Daarnaast worden er nog twee Biplaces Fun Cups ingzet in bepaalde wedstrijden. Zo bemannen Francis Plunus en Eric Jardon de #342 Monster Trendy  bij het Franco Fun Festival, de 25 Hours VW Fun Cup en de manche in Zolder, de #360 CBRS van Alain Dupont, Philippe Fisette en Michel Koning beperkt zich tot het deelnemen aan het Franco Fun Festival en de 25 Hours VW Fun Cup.

Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing - VW Fun Cup
Lorenzo Donniacuo, Kevin Balthazar, Kevin Caprasse en Christophe Nivarlet delen ook een wagen in de Franse cup waar Milo Racing niet minder dan zes wagens inzet. De andere rijdersbezettingen bestaan uit Pascal Amand/Julien Menard/Julien Susanna/Alexandre Renneteau, Pierre Durand Perdriel/Philippe Noury/Michel Gillard, Amin Zeghouani/Sebastien Dorkel/Hakim Ouassini/Jean-Luc Vandormael, Alain Dupont/Philippe Fisette/Michel Koning en Christophe Moors/Steve Sovet/Axel Daout/François Cordy. Daarnaast worden er per race nog extra bolides verwacht zo staat al vast dat voor de manche op het Circuit Paul Ricard begin september er niet minder dan 11 Fun cups plaats vinden onder de tent van Milo Racing.

Milo Racing - Ligier JS P4
Milo Racing - Ligier JS P4
Verder breidt Milo Racing zijn programma in de Ligier European Series, waar naast de gekende JS2 R nu ook een proto JS P4 wordt ingezet. Daarnaast wordt er nog gemikt op een deelname aan enkele manches van de Franse Ligier JS2 Cup. Kevin Balthazar en Christophe Nivarlet nemen het stuur van de JS P4 in de wedstrijden van de Ligier European Series die verreden worden in het kader van de ELMS weekends. De spectaculaire Milo Racing Ligier JS P4 komt dan ook in actie eind september op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto's: Milo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VW Fun Cup op vrijdag 6 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons