van der Horst

Hockenheim: Cairoli wint Porsche Supercup race na straf voor Müller

Matteo Cairoli & Sven Müller
Matteo Cairoli & Sven Müller
Sven Müller (Lechner MSG Racing Team) kwam in Hockenheim voor de vierde maal op rij als eerste over de finish, maar toch won de Duitser de zesde manche voor de Porsche Mobil 1 Supercup niet. Twee uren na de wedstrijd kreeg Müller een seconde straftijd wegens een inhaal manoeuvre buiten de pistelimiet op Matteo Cairoli (Fach Auto Tech). Zijn Italiaanse rivaal voor de titel werd tot winnaar uitgeroepen, Müller werd alsnog tweede en Jeffrey Schmidt (Lechner Racing Middle East) pakte de laatste podiumplaats.
Müller vs Cairoli
Müller vs Cairoli
Müller en Cairoli deelden de eerste startlijn, bij de start was de Italiaan het beste weg en nam in de eerste meters van de race de leiding. Müller probeerde hem in de eerste bocht buitenom terug te pakken maar ging daarbij wijd over de kerbstones en kwam de piste op voor zijn rivaal. Na de wedstrijd beslisten de Stewards dat Müller ongeoorloofd voordeel haalde uit dit manoeuvre en bedachten hem met een strafseconde die hem de zege zou kosten.

De race werd al snel en voor lange tijd geneutraliseerd door de safety car nadat achteraan in het veld twee wagens op elkaar waren ingereden en achterbleven op de piste. Wanneer de race eindelijk herstart werd probeerde Cairoli nog over Müller te gaan maar tevergeefs, maar door vlak acher de Duitser te finishen kreeg hij alsnog de zege nadat deze een seconde straftijd kreeg. Schmidt ging bij de start over Robert Lukas (Förch Racing by Lukas Motorsport) en verzekerde zich alzo van de derde plaats. Christian Engelhart (MRS GT-Racing) sloot de top vijf af. Mathieu Jaminet (Martinet by Almeras) kreeg in Hongarije een straf en moest tien plaatsen terug op de grid, de Fransman klom in de race nog op tot de achtste plaats.

Uitslag Porsche Super Cup Hockenheim:

1. Matteo Cairoli (I/Fach Auto Tech)
2. Sven Müller (D/Lechner MSG Racing Team)
3. Jeffrey Schmidt (CH/Lechner Racing Middle East)
4. Robert Lukas (PL/Förch Racing by Lukas Motorsport)
5. Christian Engelhart (D/MRS GT-Racing)
6. Steven Palette (F/Martinet by Almeras)
7. Michael Ammermüller (D/Lechner MSG Racing Team)
8. Mathieu Jaminet (F/Martinet by Almeras)

Foto's: Porsche Mobil 1 Super CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 1 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons