van der Horst

Hockenheim: Lance Stroll wint ook race 2 - Joel Eriksson rookie kampioen

Joel Eriksson - Motopark
Joel Eriksson - Motopark
Lance Stroll (Prema Powerteam) heeft te Hockenheim ook de tweede race voor het FIA F3 European Championship gewonnen, zijn dertiende zege al dit jaar. Joel Eriksson (Motopark) werd tweede en dit resultaat leverde de Zweed voldoende punten op om met nog een race te gaan de rookie titel binnen te halen. David Beckmann (kfzteile24 Mücke Motorsport) kwam als derde over de lijn.
  • G&A Motors Motorsport
Rookie Podium race 2 Hockenheim
Rookie Podium race 2 Hockenheim
Lance Stroll nam van bij de start de leiding en werd in de openingsronde gevolgd door Sérgio Sette Câmara (Motopark). De Braziliaan was echter te vroeg gestart en kreeg een dtrive through penalty. Alzo kwam Eriksson op de tweede plaats, gevolgd door Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en David Beckmann. Stroll reed steeds verder weg van de concurrentie en kwam als eerste over de lijn met een grote voorsprong op Eriksson en Ilott. De Brit werd echter uit de uitslag geschrapt omdat zijn wagen na de aankomst te weinig benzine bevatte. David Beckmann kreeg de derde plaats cadeau, hij werd gevolgd in het klassement door Jake Hughes (Carlin), Ralf Aron (Prema Powerteam), George Russell (HitechGP), Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), Maximilian Günther, Ben Barnicoat (HitechGP) en Nikita Mazepin (HitechGP)

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons