van der Horst

Hockenheim: Lynn van start tot finish

Alex Lynn - DAMS
Alex Lynn - DAMS
Alex Lynn heeft op overtuigende wijze de zondagse GP2-wedstrijd te Hockenheim gewonnen. De Brit nam bij de start de leiding over van poleman Antonio Giovinazzi en stond die in deze pitstoploze wedstrijd niet meer af. Voor Lynn was het de eerste zege sinds de openingsmanche in Spanje. Sergey Sirotkin werd tweede en neemt de leidersplaats over van Pierre Gasly. Arthur Pic bevestigde zijn goede vorm van de laatste races en boekte zijn eerste podiumplek van het seizoen.
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Opschudding na afloop van de zaterdagrace: Pierre Gasly werd gediskwalificeerd waardoor hij zijn derde plaats, zijn hieraan verbonden vijftien punten en zijn zesde startplaats voor vandaag verloor. Tijdens de wedstrijd gisteren was al duidelijk dat de brandblusser in zijn wagen lekte. Bij controle na de race bleek deze inderdaad helemaal leeg, wat ingaat tegen het veiligheidsreglement. De puntenleider vertrok vandaag als laatste. Hierdoor erfde ploeggenoot Giovinazzi de pole al was hij het voordeel hiervan meteen kwijt bij de start wanneer zowel Lynn als Oliver Rowland hem inhaalden. In de zevende ronde vond er een botsing plaats tussen tussen Norman Nato en Nabil Jeffri. Na de VSC-fase viel Giovinazzi onmiddellijk Rowland aan voor de tweede plaats maar geraakte niet voorbij de MP-piloot. 

Sergey Sirotkin - ART GP
Sergey Sirotkin - ART GP
Enkele ronden later liep het mis voor de Italiaan. Giovinazzi wilde absoluut voorbij Rowland en een poging in bocht acht liep fout af wanneer Giovinazzi zijn voorvleugel kapot reed op de Brit en daarna rechtdoor schoot. De VSC werd opnieuw uitgeroepen en bij de volgende herstart hield Rowland duidelijk de nieuwe nummer drie, Sirotkin, op. Enkele ronden voor het einde slaagde de Rus erin om Rowland in te halen, niet veel later gevolgd door Pic en Luca Ghiotto. Gasly reed een ijzersterke wedstrijd en bewees andermaal wat iedereen al wist: de Red Bull-junior is een van de besten van het veld. De Fransman reed zich van twintigste tot de zesde plaats en beperket zo enigszins de opgelopen schade in de titelstrijd. De Prema-rijder verliest dan wel de leiding aan Sirotkin maar heeft wel evenveel punten. 

Uitslag Race 2 GP2 Hockenheim 2016

#RijderTeamResultaat
1.Alex LynnDAMS43:20.504
2.Sergey SirotkinART Grand Prix+2.922
3.Arthur PicRapax+4.688
4.Luca GhiottoTrident+6.206
5.Oliver RowlandMP Motorsport+8.187
6.Pierre GaslyPrema Racing+8.486
7.Raffaele MarcielloRussian Time+9.259
8.Gustav MaljaRapax+10.292
9.Artem MarkelovRussian Time+14.404
10.Mitch EvansPertamina Campos Racing+15.162
11.Jordan KingRacing Engineering+16.727
12.Nobuharu MatsushitaART Grand Prix+21.319
13.Jimmy ErikssonArden International+25.154
14.Marvik KirchhöferCarlin+25.292
15.René BinderCarlin+25.768
16.Daniel De JongMP Motorsport+34.778
17.Nicholas LatifiDAMS+41.617
18. Norman NatoRacing Engineering-1 ronde
19. Sean GelaelPertamina Campos Racing-3 ronden
 Philo Paz ArmandTridentOpgave
 Antonio GiovinazziPrema RacingOpgave
 Nabil JeffriArden InternationalOpgave

Foto's: Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in GP2 Series op zondag 31 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons