Hockenheim: Ook de laatste race gaat naar Lance Stroll

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) heeft op de Hockenheimring de drie races voor het FIA F3 European Championship gewonnen. De Canadees won zondag de derde en laatste race voor Joel Eriksson (Motopark) en Jake Hughes (Carlin). Stroll is dus de verdiende kampioen formule 3, met 507 punten gaat hij in het klassement Maximilian Günther (Prema Powerteam) met meer dan 100 punten. Na Günther (322 punten) gaat de derde stek in de eindstand naar George Russell (274 punten).
Podium race 3 Hockenheim
Na de start had nochtans Joel Eriksson de leiding van de race genomen maar Lance Stroll was vast besloten ook de laatste wedstrijd op zijn naam te schrijven en ging de Zweed in de tweede ronde voorbij. Vanaf dat moment kon niemand Stroll nog bedreigen, Eriksson stelde zich tevreden met de tweede plaats. Jake Hughes ging voorbij Nick Cassidy (Prema Powerteam) en pakte de laatste podiumplaats. De overige plaatsen in de top tien waren voor Alexander Sims (HitechGP), Sérgio Sette Câmara (Motopark), Ben Barnicoat (HitechGP), Ralf Aron (Prema Powerteam), Maximilian Günther (Prema Powerteam) en Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 16 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.