van der Horst

Hockenheim: Timo Scheider rijdt zondag zijn laatste DTM race

Timo Scheider
Timo Scheider
Na elf jaar in de DTM betwist Timo Scheider op de Hockenheimring zondag zijn laatste race in de serie. Hij startte zijn DTM carrière in 2000 bij Opel, stapte in 2006 over naar Audi waarmee hij twee titels behaalde (2008 en 2009). Met Scheider verdwijnt een van de meest ervaren rijders uit het DTM peloton, de Duitser kijkt nu uit naar andere mogelijkheden om verder actief te blijven in de autosport, maar bij Audi was er voor hem geen plaats meer.
Na de overstap van Antonio Félix da Costa naar de Formule E en het eerdere afscheid van Martin Tomczyk, is Timo Scheider al de derde piloot die verdwijnt uit het DTM peloton. Die uitzuivering lijkt er op te wijzen dat de vermindering van acht naar zes wagens per constructeur volgend jaar wel degelijk wordt doorgevoerd.  

Timo Scheider - Audi Sport Team Phoenix
Timo Scheider - Audi Sport Team Phoenix
Timo Scheider liet op een persconferentie in Hockenheim er geen twijfel over bestaan dat hij graag had verder gegaan in de DTM en dat de beslissing om er mee te kappen niet van hem kwam. Hij zal zich in de toekomst toeleggen op het runnen van zijn kart- en formule 4 team, maar Scheider hoopt zelf ook nog te rijden zij het in andere raceklasses. Rallycross geniet zijn voorkeur maar ook andere categorieën komen in aanmerking.  

Timo Scheider
Timo Scheider
Timo Scheider reed in de formule 3 toen hij eind 1999 een aanbod kreeg van Opel om het merk te vervoegen in de DTM. De Duitser zou vier jaar rijden voor Opel, waarna hij eind 2004, bij een herstructurering er zijn stuur verloor. Na een jaar in het FIA GT1 kampioenschap bij Vitaphone Maserati keerde hij in 2006 terug naar de DTM, nu bij Audi. Hij zou elf jaren blijven bij het merk met de vier ringen waarmee hij zeven overwinningen en twee titels zou behalen. In 2011 won hij voor Audi ook de 24 Hours of Spa.

Foto's: Audi Mediacenter & Hans Van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 15 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM Finale.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons