van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing van Maxime Potty

Maxime Potty trok met één doel voor ogen naar de tweede afspraak dit seizoen van TCR Europe en TCR Benelux op de Hockenheimring: het tij keren na een frustrerende seizoensopener in Hongarije. Het minste wat we kunnen schrijven, is dat hij die verwachtingen heeft ingelost, want de 19-jarige Belg pakte veel punten en mocht bovendien voor het eerst dit seizoen op het podium plaatsnemen.
  • Powercars
“Het bilan van dit weekend is zeer positief”, trapt Maxime af. “Dit eerste podium is goed voor het moreel en lanceert me opnieuw in de tussenstand. Naast het eindresultaat ben ik ook zeer tevreden over ons prestatieniveau. Elke keer we op de piste verschenen, bleken we competitief.”
 
Van bij de vrije trainingen had de Team WRT-rijder de goede vorm te pakken, alvorens bij de kwalificaties beslag te leggen op de vierde plaats. De VW-piloot slaagde er vervolgens in om het potentieel van bij de kwalificaties te bevestigen in Race 1 door op de derde trede van het podium te eindigen. “Na een goede start die me toeliet om door te stoten naar de 3eplaats, heb ik getracht om meteen een kloofje te slaan”, vertelt Maxime, tweede in de Benelux-uitslag. “Ik heb zelfs geprobeerd Luca Engstler aan te vallen voor de tweede plaats, maar ik vond uiteindelijk geen gaatje. Ik wilde ook niet alle risico’s nemen, want Julien Briché kon terug naderen op mijn bumper alvorens de Safety Car op de piste verscheen. Bij de herstart kon ik wat ademruimte opbouwen om zo mijn 3eplaats veilig te stellen, een zeer goed resultaat.”
 
Maxime besefte dat hem op zondag een zware taak wachtte, gezien de startgrid voor de tweede race omgedraaid werd voor de 10 snelste rijders uit de kwalificaties. Vastbesloten om een maximum aan punten te scoren, kon de rijder uit Hamoir zijn zesde plaats in de algemene rangschikking behouden. “Zoals de dag ervoor, maakte ik een goede start, maar vervolgens kwamen we wat snelheid te kort ten opzichte van de Peugeot’s en de Hyundai’s”, analyseert hij. “Maar alles bij elkaar bekeken, hebben we in beide wedstrijden belangrijke punten gescoord, wat essentieel is in dit felbetwiste kampioenschap.”
 
Dankzij de goede resultaten in deze uitstap naar Duitsland, is Maxime opgeklommen naar de zesde plaats in de voorlopige rangschikking voor TCR Europe en de vijfde plaats in de ranking van TCR Benelux. Eén ding is echter zeker: hij is er op gebrand om verder op te rukken en nog beter te doen bij de volgende meeting op 8en 9 juni in Spa-Francorchamps. “Ik ben 200% gemotiveerd”, bevestigt hij. “Langs de ene kant wil je natuurlijk altijd schitteren op eigen bodem en aan de andere kant beseffen we dat we een podiumkandidaat zijn. Daarnaast is Spa een circuit dat me echt ligt en waarop we in het verleden reeds goed voor de dag kwamen. Nu zal het een kwestie zijn van te bevestigen!”

Persbericht Maxime PottySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 28 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons