Hockenheim: Goede bandenkeuze schenkt High Class Racing de zege

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
In een race die startte op een natte piste maar geleidelijk aan opdroogde, pakten Mark Patterson en Anders Fjordbach (High Class Racing Audi R8 LMS GT2) de zege in de eerste race voor de GT2 European Series na een juiste bandenkeuze bij de pitstop. Bert Longin en Peter Guelinckx, die vanop de pole startten sloten de race af op de derde plaats. De zege van de High Class Racing Audi blijft echter onder voorbehoud, mogelijk wisselde men de banden op de wagen nog voor de switch werd toegestaan door de race controle.
High Class Racing - Audi R8 LMS GT2
De High Class Racing Audi startte als vierde en bezette die positie tot half wedstrijd toen de wagen tijdens de pitstop slick banden kreeg en als derde terug de baan opkwam. Op een opdrogende piste was Fjordbach tien seconden sneller dan de Speed Factory Racing Porsche van Michael Vergers en de PK Carsport Audi van Bert Longin die nog op regenbanden stonden en wist alzo de koppositie te nemen. Longin wist nog voorbij de Porsche te geraken maar beide wagens zagen in extremis de Reiter Engineering KTM van Peter Kox, ook op slick banden, hen nog voorbij gaan. De Nederlander loodste de KTM naar de tweede plaats voor de PK Carsport Audi en de Speed Factory Porsche van Vergers en Aurelijus Rusteika. De overige wagens eindigden op een ronde met voorop de Toro Verde GT Lamborghini Huracan GT2 van Oliver Freymuth op de vijfde plaats.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 15 mei 2021.