van der Horst

Hockenheim: Nico Verdonck zevende na geanimeerde race

Nico Verdonck - Ring Racing Toyota Supra
Nico Verdonck - Ring Racing Toyota Supra
Lucas Mauron (Hella Pagid-racing one Audi R8 LMS) heeft na de races in Zolder ook de eerste race voor de DTM Trophy op de Hockenheimring op dominante wijze gewonnen. Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes AMG) werd tweede na een mooie remonte vanaf achteraan de grid. Nico Verdonck (Ring Racing Toyota GR Supra) eindigde zevende in een race die twee interventies van de safety car kende.
Start race 1 DTM Trophy Hockenheim
Start race 1 DTM Trophy Hockenheim
Bij de start liep het al mis, Peter Terting (PROsport Racing Porsche), Rudolf Rhyn (Phoenix Racing Porsche) en Marc de Fulgencio (Leipert Motorsport Mercedes AMG) reden op elkaar in waarop de safety car de baan werd opgestuurd. Ook José María López (Ring Racing Toyota GR Supra) geraakte betrokken bij het incident en moest wat later zijn wagen aan de kant zetten. Bij het hervatten van de race stond er geen maat op Mauron terwijl Heinemann, pas dertiende op de startgrid na een straf die hem tien plaatsen achteruit zette, zich een weg baande door het veld naar de derde plaats. Toen een wiel het begaf op de FK Performance Motorsport BMW M4 van Ben Green kwam de safety car voor een tweede maal in actie en die bleef op de baan tot bij het vallen van de vlag.

Jan Kisiel (Leipert Motorsport Mercedes AMG) kwam als tweede over de streep maar een tijdstraf wierp de Pool terug naar de vierde positie. Austrian Nicolas Schöll (Allied Racing) werd als derde geklasseerd. Ben Tuck (Walkenhorst Motorsport BMW M4) sloot de top vijf af.

Foto's: Georges De Coster & DTM Trophy
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons