van der Horst

Hockenheim: PK Carsport en High Class Racing pakken ieder een pole positie

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Het gevecht in de GT2 European Series tussen PK Carsport en High Class Racing, dat aanving in Monza met een zege voor elk, zet zich verder dit weekend in Hockenheim. PK Carsport startte vrijdag sterk met een snelste chrono voor Peter Guelinckx in de eerste kwalificatiesessie, wat de Belgische Audi R8 LMS GT2 de pole opleverde voor de eerste race. In de tweede kwalificatiesessie nam High Class Racing revanche met de snelste tijd voor Anders Fjordbach, terwijl Bert Longin de tweede chrono lukte.
Christoph Ulrich was de eerste om een snelle chrono neer te zetten met zijn KTM in de eerste sessie. Maar zijn ronde in 1:43.360 bleek niet snel genoeg voor de pole. Wat later ging Guelinckx nog sneller en pakte de pole met een ronde in 1:42.908. Sehdi Sarmini pakte met de True Racing KTM #16 de derde plaats voor de High Class Racing Audi, bestuurd door Mark Patterson.

In de tweede kwalificatie leek Bert Longin op weg naar een tweede pole voor PK Carsport tot Anders Fjordbach in de tweede helft van de sessie plots een ronde aflegde in 1:40.888, tien vierde van een seconde sneller dan Longin. Michael Vergers reed Speed Factory Racing Porsche naar de derde startplaats. Hij krijgt in de tweede race naast zich op de tweede startlijn landgenoot Peter Kox met de Reiter Engineering KTM.

Foto: Fanatec GT2 European Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op vrijdag 14 mei 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons