van der Horst

Hockenheim: Porsche pakt eerste overwinningen in ADAC GT Masters

Huber Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Huber Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Normaliter zijn we gewoon dat de ADAC GT Masters zijn seizoen in Oschersleben begint, maar met de toevoeging van de DTM was het het afgelopen weekend aan Hockenheim om het nieuwe seizoen af te trappen. Helaas hebben de late wijzigingen serieus ingehakt op het aantal deelnemers, al wil dat niet zeggen dat het racen niet hoogstaand was. Vooral Porsche kan met een goed gevoel huiswaarts keren, na overwinningen van Huber Racing met Tim Zimmermann en Jaxon Evans op zaterdag en Team Joos by SportMotion met Sven Müller en Finn Gehrsitz op zondag.
Zaterdag was het Benjamin Hites die de GRT Grasser Racing Team Lamborghini op pole posteerde, maar een lekke band zorgde ervoor dat de leiding in de race naar de FK Performance Motorsport BMW ging. Op zich leken Kim-Luis Schramm en Igor Waliko op een comfortabele positie te rijden tot de safety car buitenkwam. Alles kwam terug samen en daar maakte Evans snel gebruik van om de kop over te nemen en met teamgenoot Zimmermann richting winst te rijden. Voor Waliko werd het wel een einde in mineur, want hij viel eveneens ook naast het podium, gezien de Schubert Motorsport BMW van Edoardo Coseteng en Ben Green en de Huber Motorsport Porsche van Jannes Fitje en Nico Menzel hem nog voorbij geraakten en zo de rest van het podium vervolledigden.

Team Joos by RACEmotion - Porsche 911 GT3 R (992)
Team Joos by RACEmotion - Porsche 911 GT3 R (992)
Op zondag was het Arjun Maini die met Haupt Racing Team Mercedes vanaf pole mocht vertrekken en zelfs de wagen zonder problemen aan de leiding kon overgeven aan Petru Umbrarescu. Maar een penalty voor een inbreuk zorgde ervoor dat men de leiding kwijtspeelde aan de Team Joos by SportMotion Porsche. Gehrsitz, overigens rookie in het kampioenschap met zijn 18 jaar oud, hield zonder problemen stand om samen met Müller het hoogste podiumtrapje te bestijgen. Umbrarescu en Maini eindigden toch nog als tweede, terwijl Salman Owega en Elias Seppänen met de Landgraf Motorsport Mercedes het laagste podiumtrapje mochten betreden.

Foto's: ADAC GT Masters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 12 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons