Hockenheim: Teo Martin Motorsport schenkt McLaren 720S eerste GT Open zege

Teo Martin Motorsport - McLaren 720S GT3
Op de Hockenheimring vond de tweede manche van het International GT Open plaats. De eerste race op zaterdag, werd gewonnen door de Teo Martin Motorsport McLaren 720S GT3 van Fran Rueda en Andres Saravia, een eerste zege voor de 720S in het GT Open kampioenschap. Zondag behaalde Emil Frey Racing de dubbel.
Aanvankelijk was het de Spirit of Race Ferrari 488 van Matt Griffin en Duncan Cameron die de leiding had in race 1 voor het International GT Open, maar na de pitstops passeerde Andres Saravia de Ferrari en schonk samen met Fran Rueda een eerste zege aan de Teo Martin Motorsport McLaren. De derde plaats was voor de SPS Automotive Performance Mercedes AMG van Valentin Pierburg/Tom Onslow-Cole. De tweede Teo Martin Motorsport McLaren, bestuurd door Martin Kodric en Henrique Chaves werd vierde.

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
In de tweede race reed de Emil Frey Racing Lamborghini Huracan van Norbert Siedler en Mikael Grenier van start tot finish aan de leiding. Op 0.691 seconde volgde de tweede Emil Frey Racing Lamborghini van Albert Costa en Giacomo Altoè. De derde podiumplaats ging naar de Optimum Motorsport Aston Martin Vantage van while Darren Turner en Ollie Wilkinson. De best geplaatste McLaren was ditmaal het exemplaar van Kodric en Chaves op de vijfde plaats na de SPS Automotive Performance Mercedes AMG van Miguel Ramos/Fabrizio Crestani.

Foto's: International GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 27 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.