Hockenheim: Tim Heinemann wint ook laatste race

Tim Heinemann - Team HP Racing International Mercedes AMG
Het DTM Trophy seizoen zit er op na een laatste race op de Hockenheimring zondag. De zege in de die laatste race, die tweemaal onderbroken werd safety car interventie, ging naar de kampioen Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes AMG). Voor Heinemann was het al zijn zevende zege van het seizoen. Nico Verdonck (Ring Racing Toyota GR Supra) vertrok van op de negende plaats en wist op te rukken naar de zesde positie tot een technisch euvel een einde maakte aan zijn race.
Ben Tuck - Walkenhorst Motorsport BMW M4
Ben Tuck (Walkenhorst Motorsport BMW M4) bleef heel de race in het wiel van Heinemann en pakte de tweede plaats. Lucas Mauron (Hella-Pagid racing one Audi R8 LM) vertrok net als zaterdag van op de pole maar viel na de start ver terug maar wist zich daarna naar voren op te werken om alsnog als derde over de lijn te komen. Jan Kisiel (Leipert Motorsport Mercedes AMG) had zijn zinnen gezet op die derde plaats maar de Pool kon de sterk oprukkende Mauron niet achter zich houden en werd uiteindelijk vierde. Nicolas Schöll bracht zijn Allied Racing Porsche Cayman als vijfde over de lijn.

Nico Verdonck & José María López
José María López was voor dit laatste weekend van de DTM Trophy de teamgenoot van Nico Verdonck bij Ring Racing. Bij de start van de eerste race kreeg de Toyota GR Supra van López een tik waarna de Argentijn zijn wagen aan de kant moest zetten. Het team slaagde er in om de wagen te herstellen voor de zondagsrace waar López steeds vooraan terug te vinden was. Uiteindelijk werd hij zesde. Zijn ploegmaat Nico Verdonck zag de eindmeet niet maar werd alsnog geklasseerd als twaalfde op vijf ronden van de winnaar.

José María López - Ring Racing Toyota GR Supra
In dit eerste seizoen van de DTM Trophy heeft Tim Heinemann zeker zijn titel niet gestolen, de Mercedes rijder won maar liefst zeven van de 12 races en stond elf maal op het podium. Hij behaalde 265 punten tegen 165 voor Jan Kisiel die tweede werd in de eindstand. Ben Tuck bezet de derde plaats met 133 punten. Ben Green won de junior titel.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 9 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.