van der Horst

Hockenheim vervangt Barcelona op kalender 24H SERIES

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, heeft snel gereageerd op de aanhoudende situatie rondom het coronavirus in Spanje en de beroemde Duitse Hockenheimring Baden-Württemberg gevonden als een geschikte locatie ter vervanging van het Circuit de Barcelona Catalunya voor de volgede race (4-6 september).
  • LTF
“We zijn zeer teleurgesteld dat we niet naar Catalonië kunnen reizen, want de race daar is al jaren een vast onderdeel van onze kalender. Natuurlijk danken we de mensen van het Circuit de Barcelona Catalunya voor hun begrip en we zijn er zeker van dat Barcelona in 2021 terugkeert op onze kalender”, zegt Ole Dörlemann, sportcoördinator van CREVENTIC. “Intussen hebben we in de vorm van Hockenheim een uitstekend alternatief gevonden. De lokale regels in verband met geluidsbeperking betekenen dat we er slechts een 16-uursrace kunnen houden met acht uur op zaterdag en acht uur op zondag, maar de race telt volledig mee voor de punten in de 24H SERIES Europe en de 24H SERIES Continents, net zoals dat in Barcelona het geval zou zijn geweest. Hoewel de duur van de race korter is, is het aantal punten dat wordt toegekend gelijk aan dat van een 24-uursrace.”

Net als in vele andere raceseries is de kalenderplanning ook in de 24H SERIES een proces dat voortdurend in beweging is. “Er gelden in vele landen nog reisbeperkingen, inclusief quarantaine voor reizigers naar en vanuit Spanje. Diverse teams gaven bij ons al aan dat het voor hen steeds lastiger wordt om naar Barcelona te komen”, legt Ole Dörlemann uit. “Daarop hebben we contact opgenomen met de directie in Hockenheim, waar we direct welkom waren. Het duurde niet lang voordat we het eens werden.”

Eerste evenement voor CREVENTIC in Duitsland

Het wekt wellicht wat verbazing, omdat CREVENTIC al in zoveel landen en op zoveel verschillende circuits races georganiseerd heeft, maar tot nu toe was er nog geen evenement in Duitsland. Natuurlijk is Hockenheim een uitstekende locatie om die leemte in te vullen. De geschiedenis van het circuit gaat terug tot 1932. In 1966 werd het indrukwekkende, stadionachtige Motodrom gebouwd. Vier jaar later stond Hockenheim voor het eerst op de kalender van het Wereldkampioenschap Formule 1. Vele beroemde rijders, onder wie Niki Lauda, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Fernando Alonso en Lewis Hamilton, hebben er Formule 1-races gewonnen. De meest recente winnaar is Max Verstappen, die in 2019 op Hockenheim op de hoogste trede van het podium stond.

De langste race in Hockenheim tot nu toe

Hockenheim is gunstig gelegen tussen Frankfurt en Stuttgart met diverse autosnelwegen in de directe omgeving. Hockenheim is ook een vast onderdeel van de kalender van de DTM. Opmerkelijk genoeg vonden er tot dusver slechts weinig lange-afstandsraces plaats. Er was slechts eenmaal een 1000-kilometer-race als ronde van het WK lange-afstandsracen in 1985, destijds met Derek Bell en Hans-Joachim Stuck als winnaars met de legendarische Rothmans-Porsche 956. “Voor zover wij weten wordt onze 16-uursrace de langste race in Hockenheim tot nu toe, dus ook in dat opzicht een historisch evenement”, zegt Ole Dörlemann.

Twee racedagen van elk acht uur, inschrijven nog steeds mogelijk

CREVENTIC biedt op vrijdag 4 september de mogelijkheid van deelname aan optionele privétests, gevolgd door de vrije training en de kwalifictie. De eerste acht uur van de race worden op zaterdag 5 september verreden, de resterende racetijd wordt op zondag 6 september afgewerkt. Inschrijving voor deelname aan de race in de GT- of de TCE-divisie is nog steeds mogelijk. Daarnaast lopen gesprekken over een eventuele supportserie in het voorprogramma. “Als race-organisatoren nog op zoek zijn naar een extra evenement op korte termijn, dan horen we graag van ze”, aldus Ole Dörlemann.

“We zijn zeer verheugd over de mogelijkheid om op Hockenheim te racen”, aldus Dörlemann tot besluit. “Het circuit is vanuit heel Europa gemakkelijk te bereiken en de faciliteiten zijn van Grand Prix-niveau. We hebben er een mooi driedaags evenement met een compact tijdschema, wat de deelname voor iedereen aantrekkelijk maakt.” Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com 

Persbericht 24H Series powered by HankookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 16H Hockenheim.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons