van der Horst

Hockenheim: Voorbeschouwing van Maxime Potty

Maxime Potty zal dit weekend op de Hockenheimring de tweede manche van het TCR Europe en het TCR Benelux betwisten. Na een moeilijk seizoensbegin in Hongarije, hoopt de 19-jarige Belg om samen met WRT zo snel mogelijk de situatie weer op de rails te krijgen.
  • STX Motorhomes
Het is een understatement om te zeggen dat Maxime Potty eind april Budapest verliet met een bittere nasmaak. Ondanks dat hij voortdurende de snelste Volkswagen-rijder was bij de openingsmanche van het TCR Europe in Hongarije, miste hij (met slechts 11 duizendste van een seconde!) het tweede deel van de kwalificaties alvorens hij zijn eerste koers in het water zag vallen toen een van de concurrenten voor hem bij de start op de grid bleef stilstaan. Hoewel Maxime nadien nog wist op te rukken van de 13e tot de 9e plaats en daarna enkele belangrijke punten op zak stak bij de tweede race, bleef er een gevoel van frustratie hangen.

We willen absoluut het tij keren in Hockenheim”, erkent de Team WRT-rijder op het ogenblik dat hij zijn reis aanvat richting het Duitse circuit, dat een mooi peloton met 31 toerismewagens zal ontvangen. “Ik heb kunnen kennismaken met het circuit bij testen voor de start van het seizoen en ik voelde me er meteen op mijn gemak. Ik heb er echt van genoten en goede tijden neergezet. En zelfs al zal de temperatuur hoger zijn dan bij onze testen, toch hoop ik dat ik goed voor de dag kan komen ten opzichte van mijn tegenstanders.”
 
Voor Maxime zal het in eerste instantie een kwestie zijn van goed te presteren bij de kwalificaties. “In Hongarije misten we het tweede gedeelte van de kwalificaties op een haar na”, herinnert de rijder uit Hamoir zich. “Ons eerste doel is om ditmaal in de Top 12 te eindigen in Q1! We hebben gezien dat Volkswagen het sinds het begin van het jaar niet onder de markt had in alle TCR-kampioenschappen, voornamelijk vanwege het ballastgewicht dat we moeten meesleuren. Ik hoop dat men dat zal bijsturen in Hockenheim en we ons op die manier toch ook kunnen tonen. Als dat het geval is, wil ik veel punten pakken in TCR Europe en TCR Benelux. Ik weet dat dat het ganse team mij steunt en we zijn dan ook enorm gemotiveerd.”
 
Na de vrije trainingen op vrijdag, zullen de kwalificaties op zaterdag plaatsvinden vanaf 10u05. De start van de eerste race zal worden gegeven op zaterdag om 14u40, waarna de tweede confrontatie over 23 minuten + 1 ronde voorzien is op zondag om 11u35. U kan deze immer spectaculaire races volgen via RTBF Auvio (www.rtbf.be/auvio) of via de website van TCR Europe (www.tcr-series.tv/europe). 

Perbericht Maxime PottyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons