van der Horst

Honda Civic Type R Limited Edition is officiële WTCR Safety Car

Honda Safety Car
Honda Safety Car
Honda zal zich van bij de seizoenstart in september op verschillende manieren in de WTCR-kijker rijden. Terwijl Esteban Guerrieri en zijn drie Honda-maats met hun Honda Civic Type R TCR een gooi naar de titel doen, wordt de nieuwe Civic Type R Limited Edition immers de officiële Safety Car tijdens het tot zes raceweekends teruggebrachte seizoen.
Honda Safety Car
Honda Safety Car
De Civic Type R Limited Edition werd in februari onthuld op het hoofdkantoor van Honda’s jarenlange partner, JAS Motorsport, in Milaan. Het is een van twee nieuwe varianten die zijn toegevoegd aan de reeks Type R-modellen voor 2020 en is de meest extreme versie van de iconische hatchback tot op heden.

De Type R Limited Edition Safety Car zal gaan rijden in een schitterende kleurstelling, waaronder de kleur ‘Sunlight Yellow’ – dezelfde kleur waarin de dynamische voorwielaangedreven hatchback beschikbaar zal zijn voor klanten. De kleurstelling van de Civic Type R Safety Car is geïnspireerd door de agressieve filosofie achter het productievoertuig en is het werk van de Belgische kunstenaar Vanuf, die veel van Honda’s officiële liveries heeft ontworpen voor zijn toerwagenprogramma’s.

Naast de kenmerken die de prestaties op het circuit bevorden, zoals lichtgewicht 20-inch BBS lichtmetalen velgen, Michelin Pilot Sport Cup-2 autobanden, tweedelige zwevende remschijven en gemodificeerde dempers, is het gestripte interieur van de Limited Edition ook 47 kg lichter dan de GT-specificatie Type R. De Limited Edition behoudt de krachtige 2,0-liter VTEC Turbo-motor van de Type R, met een piekvermogen van 320 pk bij een toerental van 6.500 rpm en een maximumkoppel van 400 Nm. De 100 km/u wordt bereikt in 5,7 seconden.

Foto's: Honda EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 30 juni 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons