van der Horst

Hong Kong: Maximilian Günther wint na pech Stoffel Vandoorne

Maximilian Günther
Maximilian Günther
Na de testrace van vorig week kon er vanaf vandaag gestreden worden om de knikkers in de 'Formula E Race at Home Challenge'. Net als een week geleden kon Maximilian Günther de tegenstand overvleugelen en met ruime voorsprong Nick Cassidy en Pascal Wehrlein afhouden. Stoffel Vandoorne begon de race nochtans vanop pole positie, maar door een stuurfout zag hij de overwinning in rook opgaan.
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Na de testrace was het, gezien hun ervaring in rFactor 2, vrij duidelijk dat Günther en Vandoorne de topfavorieten zouden zijn voor het virtuele formule E kampioenschap. Vooral de Rumbekenaar toonde zijn kunnen al in de kwalificaties, waar hij vanaf de eerste groep al direct de pole positie in de wacht sleepte. Ondanks een goeie start, liep het toch fout af voor Vandoorne. Bij het aansnijden van een chicane liet hij een steek vallen. Hierdoor viel hij uiteindelijk terug naar de vijfde plaats, net achter Robin Frijns.

Met deze uitslag is Günther de eerste leider in de Formula E Race at Home Challenge, terwijl Vandoorne op plaats 5 staat en Jérôme D'Ambrosio, onze andere Belg in de virtuele competitie, de negende plaats bezet. Ook de simracers kwamen in actie. Daar ging de overwinning naar Joshua Rodgers, voor Petar Brljak en Kevin Siggy.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 25 april 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons