van der Horst

Hungaroring: Wittmann zegeviert opnieuw - Martin zesde

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann pakte vanmiddag in Budapest overtuigend zijn tweede zege van het seizoen en lijkt zich daardoor na slechts drie wedstrijden al te gaan profileren als titelkandidaat. Maxime Martin had in de eindfase de zachte banden op zijn BMW en vocht zich een weg terug in het zog van oud-kampioen Bruno Spengler. De Canadees haalde nog het podium, Martin moest in de laatste ronde in een spannend gevecht alsnog de duimen leggen voor de Audi van Adrien Tambay.
Start van de wedstrijd
Start van de wedstrijd
Zoals ook tijdens de openingsrace in Hockenheim was de verhouding tussen de piloten op zacht rubber en die op harde Hankook's ongeveer gelijk bij de start. Maxime Martin koos aanvankelijk voor de hardere bandensoort om op het einde de aanval te kunnen inzetten op beter rubber. Dat kostte onze landgenoot in de beginfase wel wat plaatsen maar hij reed uiteindelijk de hele wedstrijd in het zog van merkgenoot Spengler, die voor dezelfde strategie had gekozen. De beide BMW's keken na hun verplichte pitstop al tegen een achterstand aan van liefst vijftig seconden op leider Wittmann, die in het eerste deel een kleine kloof met de BMW van Timo Glock en de Audi van Miguel Molina had geslagen.

361bc63f3aec3e0039fb6eabc969966a1651c6af.jpg
De strijd voor de tweede plaats werd vlak voor de pitstops beslecht toen Molina zich een weg voorbij Glock vocht. De ex-F1 rijder moest kort daarna ook de Audi van Mortara voorbij laten, de Italiaan had twee pogingen nodig om voorbij de Duitser te geraken daar de wedstrijdleiding hem na zijn eerste actie opdroeg de plaats terug te geven na een al te agressief inhaalmaneuver op Glock.

Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Wittmann en Molina hadden voldoende voorsprong maar de strijd om de derde plaats barstte in alle hevigheid los in de laatste paar ronden toen Spengler en Martin op zacht rubber de kloof van eerder in de wedstrijd hadden gedicht. De beide BMW's passeerden eerst regerend kampioen Mike Rockenfeller in de Audi, waarna ze zonder veel tegenstand voorbij werden gelaten door eerst Antonio Félix Da Costa en daarna Timo Glock, niet toevallig hun merkgenoten. Spengler kreeg vervolgens een podiumplaats in de schoot geworpen na een klein foutje van Mortara in de Audi, die nog wel in de laatste ronde de deur kon dichthouden voor onze oprukkende landgenoot. Bij het vallen van de vlag zag Martin zich zelfs nog geklopt door de jonge Adrien Tambay, die eveneens op zacht rubber onderweg was.

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Het Mechelse RBM-team kende een mindere dag, Augusto Farfus verloor bij de start enkele plaatsen en kwam op het einde van de eerste ronde zelfs pas als zeventiende door. De Braziliaan zag zich zelfs genoodzaakt zijn BMW na ongeveer driekwart wedstrijd in de box te parkeren. De andere auto van Bart Mampaey, de BMW van Joey Hand, raakte dan weer betrokken bij een aanvaring met Gary Paffett kort na de start maar tikte uiteindelijk nog als vijftiende aan.

--- Uitslag DTM Race 3: Budapest ---

Foto's: DTM & BMW AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 1 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons