van der Horst

Hungaroring: Esteban Guerrieri verzilvert pole met tweede zege

Start Race 1
Start Race 1
Hoewel twaalf ronden lang opgejaagd door puntenleider Yann Ehrlacher, lukte polesitter Esteban Guerrieri zondagochtend op de Hungaroring een tweede seizoenzege. Nestor Girolami die Yvan Muller al snel naar de vierde plaats had verwezen mocht mee op het podium. Dankzij zijn zege wipt Guerrieri in de stand over Tom Coronel naar de tweede plaats en verkleint de puntenkloof naar Ehrlacher tot 23 eenheden. Coronel finishte als elfde, Gilles Magnus tikte als vijftiende aan.
Mikel Azcona mocht naast polesitter Guerrieri vanop de eerste rij vertrekken maar had een barslechte start die hem in één klap naar de achtste plaats terugwierp. Guerrieri van zijn kant behield nipt de leiding voor Ehrlacher en Muller die Tassi had weten te verschalken. Na een bang moment in de eerste bocht ging Nestor Girolami achtereenvolgens aan stalgenoot Tassi en via een knappe inhaalactie ook aan Yvan Muller voorbij om zich definitief in derde stelling te nestelen. 

Hoewel de top 5-posities tot de finishvlag ongewijzigd zouden blijven, bracht deze eerste, op droge baan betwiste confrontatie drie gesmaakte duels tussen evenveel Lynk&Co- en Honda-koppels: Ehrlacher joeg leider Guerrieri voor zich uit, Muller zette Girolami onder druk voor P3 en Santiago Urrutia probeerde Attila Tassi zijn vijfde stek afhandig te maken. 

Urrutia diende na verloop bij Tassi af te haken en kwam in het schootsveld van het duo Azcona-Vernay te liggen, twee belhamels die het in de aanvangsronden wel bijzonder hard hadden gespeeld met een rist contacten tussen beiden. Een ontketende Azcona ging halfweg nog wel aan Urrutia voorbij maar kon Tassi spijts alweer contact niet meer uit het zadel lichten. De Spanjaard finishte als zesde voor Urrutia,Vernay, Engstler en Björk.

Tom Coronel wist vanuit zestiende stelling op te rukken naar P12 en kreeg na een haasje over tussen beide Comtoyou-rijders P11 van Nathanaël Berthon cadeau. Gilles Magnus had een blitzstart die hem vijf plaatsen winst opleverde. De RACB National Team-piloot leek als veertiende te gaan eindigen maar werd in de slotronde alsnog door Tiago Monteiro voorbijgesneld om vijftiende te finishen, goed voor één luttel punt.

In de kampioenschapsstand klimt Guerrieri naar de tweede plaats ten koste van Tom Coronel. Onze Noorderbuur wordt nu op de hielen gezeten door het duo Girolami-Muller die beiden over Magnus en Berthon naar P4 en P5 klimmen.

Hungaroring - Uitslag Race 1

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 18 oktober 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons