van der Horst

Hungaroring: Gilles Magnus gaat proberen om als eerste Audi-rijder te finishen

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Een week nadat hij twee van de drie races in Slovakije op het podium afsloot trekt Gilles Magnus naar Hongarije. Daar komt hij in actie op een circuit waar hij een jaar geleden één van de blikvangers van de TCR Europe-races was. De vertegenwoordiger van het RACB National Team verwacht echter een lastig weekend te beleven, aan het stuur van een Audi RS 3 LMS die met een succesballast van 80 kg. werd bedacht.
  • Powercars
Het vreemde seizoen dat we beleven heeft ook zijn voordelen: de races op de kalender volgen elkaar tegen een snel tempo op, zeker in het wereldkampioenschap voor toerwagens. Zo krijgen we in de maand oktober drie meetings, waarin elk drie races worden afgewerkt. Na Slovakije vorige week slaat de FIA WTCR dit weekend zijn tenten op op de Hungaroring.

In de regio rond Boedapest heeft het de afgelopen dagen zwaar geregend”, stelt Gilles Magnus. “Maar volgens de voorspellingen zouden de buien zaterdagmiddag moeten ophouden. Dat betekent in principe dat we de vrije trainingen op een natte omloop zullen afwerken, maar de kwalificaties op droog asfalt.”
Op het 4,381 km lange tracé komt het er op aan geen tiende van een seconde te laten liggen.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Iedereen kent de reputatie van dit relatief trage circuit, waar het heel moeilijk inhalen is”, aldus de rijder van het RACB National Team. “Het zal er in elke fase van de kwalificaties dus op aan komen om sterk voor de dag te komen, om zo een goede plaats op de startgrid te veroveren. Vorig jaar veroverde ik hier mijn eerste podium, terwijl het toch de openingsmanche van het Europese kampioenschap was. Die stunt herhalen zal niet makkelijk zijn: dankzij onze goede prestaties in de afgelopen races krijgt de Audi RS 3 LMS nu 80 kg ‘compensation weight’ mee. Op een technische omloop als deze wordt het tegen de sterke concurrentie een grote uitdaging om voorin mee te draaien.”

Maar Gilles Magnus is er niet de man naar om snel de moed te laten zakken.
Ik ben er mij terdege van bewust dat er in dit kampioenschap heel wat ervaren rijders aan de start staan, maar het is door het tegen hen op te nemen dat ik vooruitgang kan boeken. Dit weekend zal ik proberen om de beste te zijn van alle Audi RS 3 LMS-rijders. Als ik daar in slaag, is dat toch een beetje een overwinning.”

Net zoals in Slovakije worden de drie sprints – twee keer 12 en één keer 15 ronden – op de Hungaroring op zondag afgewerkt.

RACB National Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 15 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons