van der Horst

Hungaroring: Guerrieri andermaal snelst in FP2, Magnus snelste Audi-rijder

Mikel Azcona - Zengo Motorsport Cupra TCR
Mikel Azcona - Zengo Motorsport Cupra TCR
Esteban Guerrieri (Honda) en Mikel Azcona (Cupra) bleken op een alweer nat asfaltlint andermaal de snelsten in de tweede vrije oefensessie op de Hungaroring. De Honda's presteren sterk tot dusver in deze moeilijke weersomstandigheden, getuige de derde en vierde tijd voor resp. Nestor Girolami en Attila Tassi. Gilles Magnus bevestigde met een vijfde chrono en was deze keer sneller dan Comtoyou-stalgenoot Berthon die de beide Hyundai's van Engstler en Michelisz voor zich moest dulden.
  • Circuit Zolder
Met Guerrieri-Azcona-Berthon leken we geruime tijd op een identieke tiercé als in FP1 af te stevenen tot Azcona zo'n tien minuten voor het afvlaggen 0.573" van Guerrieri's chrono afkneep. Nestor Girolami verdreef zijn land- en stalgenoot wat later even naar P3 maar Guerrieri repliceerde meteen en verbeterde finaal Azcona's tijd met 0.339".

Gilles Magnus ontpopte zich tot snelste Audi-rijder maar moest niettemin een seconde bij sessiesnelste Guerrieri inleveren. Puntenleider Yann Ehrlacher en diens naaste achtervolger Tom Coronel gaat het tot dusver niet voor de wind, zij lukten resp. de 12de en 14de chrono. Of de Lynk & Co's, met merksnelste Yvan Muller pas op P9, al dan niet poker speelden komen we te weten na de kwalificatie die om 15u30 van start gaat.

Hungaroring - Uitslag Free Practice 2

Foto: FIA WTCR/DPPI

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 17 oktober 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons