van der Horst

Hungaroring: Guerrieri wint opnieuw - Honda monopoliseert podium

Hungaroring - Start Race 3
Hungaroring - Start Race 3
Esteban Guerrieri houdt zijn titelkansen gaaf met een nieuwe zege in de derde race op de Hungaroring, de Argentijn verzilverde vandaag voor de tweede keer een gisteren verworven pole. Tiago Monteiro en Nestor Girolami hielden belagers Mikel Azcona en Jean-Karl Vernay af en bezorgden werkgever Honda een spraakmakende hattrick. Puntenleider Yann Ehrlacher startte en finishte als achtste en ziet zijn puntenvoorsprong op Guerrieri slinken tot 22 punten.
Honda lukt hattrick
Honda lukt hattrick
Na het ongelukkig voorval waarbij Q2-snelste Mikel Azcona gisteren in Q3 geen tijd kon neerzetten, monopoliseerde Münnich Motorsport de eerste twee startrijen voor het afsluitende treffen. Met drie teammaats achter zich werd titelkandidaat Guerrieri als het ware in een zetel naar een derde seizoenzege geloodst. De Honda-falanx werd weliswaar doorbroken door Mikel Azcona en Jean-Karl Vernay die de vierde Honda van Attila Tassi - zelf aangetikt door Girolami - naar de zesde plaats terugwezen. 

Guerrieri, Monteiro en Girolami kweten zich dus naar behoren van hun taak, maar het was afwachten waar titelrivaal Yann Ehrlacher in deze laatste confrontatie van de dag zou eindigen. De Lynk & Co-rijder vertrok als achtste, won na de slechte start van Nathanaël Berthon meteen een plaats, maar zou die naderhand opnieuw moeten inleveren aan een oprukkende Gabriele Tarquini, als 14de vertrokken en zevende aan de meet.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
In de eindafrekening van deze alweer beladen racedag met drie wedstrijden scoorde Esteban Guerrieri 17 punten meer dan Yann Ehrlacher waardoor de kloof tussen beide rivalen met nog zes wedstrijden te gaan tot 22 punten is teruggebracht. In die puntenstand blijft Muller derde en klimt Girolami over Berthon en Coronel naar de vierde plaats. Vernay die er andermaal een sterk weekend heeft opzitten staat vijfde voor het Comtoyou-trio Coronel-Berthon-Magnus;  de Nederlander en de Belg zagen hun kansen op een sterk weekend reeds gisteren na de kwalificatie zwaar gehypothekeerd. In de afsluitende race remonteerden beiden naar een13de, resp. 14de stek. In de rookiestand blijft Magnus  riant aan de leiding. In de WTCR Trophy gaat JK Vernay nu aan de leiding ten koste van Coronel.

Hungaroring - Uitslag Race 3
Kampioenschap Rijders 
Kampioenschap Rookies
Kampioenschap Teams
Stand WTCR Trophy

Foto: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 18 oktober 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons