van der Horst

Hyundai Motorsport geeft verstek voor meeting op de Nordschleife!

Op donderdagnamiddag hadden de beide Hyundai-teams alweer ingepakt
Op donderdagnamiddag hadden de beide Hyundai-teams alweer ingepakt
Hyundai Motorsport liet vandaag weten dat geen van beide klantenteams zal deelnemen aan de tweede WTCR-meeting van het seizoen op de Nürburgring. Bij Hyundai overheerst het gevoel dat het merk op een andere wijze behandeld wordt dan de overige deelnemers en het voelt zich niet welkom in de serie.
Nick Catsburg - Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team
Nick Catsburg - Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team
Hyundai Motorsport zou normaliter met Germany by BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse (Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini) en Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team (Luca Engstler en Nicky Catsburg) aan de start komen maar ziet dus af van deelname, hoewel beide teams wel degelijk aanwezig zijn op de Nürburgring. De deelname van het merk aan de etmaalrace op de Nordschleife komt niet in het gedrang, net zo min als deelname aan andere internationale kampioenschappen.

De beslissing om forfait te geven voor de afspraak in de Groene Hel komt enigszins als een verrassing nu het Koreaanse merk gisteren een gunstigere Balance of Performance voor de Hyundai i30 N verkreeg, waarbij het motorvermogen werd opgetrokken van 95% naar 97,5%. Zo te zien volstond dat niet voor Hyundai Motorsort-baas Andrea Adamo, die tevens zwaar tilt aan de uitzondering die zowel Renault, Audi als Alfa Romeo kregen waarbij die niét de nieuwe, verplichte Magneti Marelli ECU dienden in te bouwen. Ter compensatie dienen alle drie de merken 20 kilogram extra ballast mee aan boord te nemen.
 
Foto's: Arne Simons & Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 24 september 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons