van der Horst

Imola: sterke overwinning voor Bas Schouten/Gabriele Piana - slechte dag voor Belgen

RN Vision STS Racing Team - BMW M4 GT4
RN Vision STS Racing Team - BMW M4 GT4
De eerste race voor de GT4 European Series in Imola ging toch gepaard met wat animo. De overwinning ging naar de RN Vision STS Racing Team BMW van Bas Schouten en Gabriele Piana. Eens de Italiaan het stuur in handen kreeg, kon niemand hem nog benaderen. De AGS Events Aston Martin van Theo Nouet en Vincent Hasse-Clot eindigde op een verre tweede plaats, terwijl Cem Bölükbasi en Yegiz Gedik met hun Borussan Otomotiv BMW naar plaats drie reden. Voor de Belgen daarentegen was het een dag vol met problemen.
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Alles leek er op dat de Toyota GR Supra GT4 van Stéphane Lémeret en Gaël Castelli op het podium ging eindigen. Castelli had een mooie marge voor een tweede plaats, totdat hij in de laatste minuut uitviel zonder brandstof en de wagen aan de kant moest zetten. Ook voor Selleslagh Racing Team was het een dag om te vergeten nadat Kay Van Berlo zijn wagen parkeerde ter hoogte van de Tamburello met een lekke band. Anthoine Potty, die met de tweede Toyota van CMR aan de start kwam, haalde de finish wel maar met een negende plaats kwam hij nooit in het verhaal voor.

Foto: GT4 European SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zaterdag 25 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Imola.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons